Institutul Cantacuzino va avea un alt nume

de:
25 iun. 2015
0 Afișari
Institutul Cantacuzino va avea un alt nume

Structura care ia locul Institutului Cantacuzino se va numi „Institutul Naţional de Cercetare” şi va funcţiona cu personalul şi patrimoniul existent, prevede ordonanţa de urgenţă aprobată de Guvern citată de digi24.ro. Noul institut primeşte şi 10 milioane de euro, bani din Fondul de rezervă bugetară.

În ultima perioadă, angajaţii Institutului Cantacuzino au primit salariul minim pe economie. Din acest motiv, 10 cercetători au demisionat în ultima lună. Acum, conducerea speră că salariile vor reveni la normal, dar şi că anul viitor va putea fi reluată producerea vaccinului antigripal.

Problemele Insititutui Cantacuzino au început în 2010, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului a retras autorizaţia de punere pe piaţă a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor. Unele programe naţionale de imunizare au fost blocate, atunci, timp de mai multe luni iar autorităţile au fost obligate să importe seruri. În octombrie 2014, Institutul Cantacuzino a trecut din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Ministerului Educaţiei.

Cookies