Instituții de învățământ din S6 București, dotate cu panouri fotovoltaice. PS6: „Va fi o scădere cu 20% a facturii la curent, într-o lună de iarnă”

10 feb. 2023
854 Afișari
Instituții de învățământ din S6 București, dotate cu panouri fotovoltaice. PS6:
Instituții de învățământ din S6 București, dotate cu panouri fotovoltaice. PS6: "Va fi o scădere cu 20% a facturii la curent, într-o lună de iarnă". Sursa foto: Facebook Primăria Sectorului 6

Mai multe instituții de învățământ din Sectorul 6 au fost dotate cu panouri fotovoltaice, sisteme care transformă lumina preluată din razele soarelui direct în energie electrică, inclusiv în perioadele reci ale anului. Se estimează că panourile fotovoltaice vor reduce cheltuielile pentru consumul de energie electrică cu 20% .

9 instituții de învățământ din Sectorul 6, dotate cu panouri fotovoltaice

9 instituții de învățământ autonome din Sectorul 6 au fost dotate cu panouri fotovoltaice. Investiția pentru montarea acestor panouri a fost de 145.384,68 lei. De la jumătatea lunii decembrie, ”Creșa Pinocchio”, a fost dotată cu 74 de panouri fotovoltaice care produc 30 kw/h. Primăria Sectorului 6 anunță printr-o postare publicată pe Facebook că deja a fost resimțită o scădere a consumului de energie electrică.

Imediat, s-a simțit o scădere cu 20% a consumului din sistemul centralizat de energie electrică, în comparație cu lunile anterioare. 

Conform Primăriei Sectorului 6, sistemul de energie care aparține ”Creșei Harap-Alb” va fi updatat, instituția beneficiind deja de surse de energie regenerabilă. Lista clădirilor care au primit panouri fotovoltaice:

  • Grădinița 274, corpul nou de clădire ridicat de la zero;
  • After School-ul de la Școala 117, construit din temelii și recepționat;
  • Școala 59;
  • Școala 197;
  • Școala “Adrian Păunescu”;
  • Școala “Sfinţii Constantin şi Elena”;
  • Școala “Sfântul Andrei”.

Alte 15 unități de învățământ vor fi dotate cu panouri, dintre care două sunt construite de la zero, iar restul se află într-un proces amplu de reabilitare. De asemenea, în perioada următoare vor mai fi montate 35 de panouri pe clădirile administrate de DGASPC Sector 6.

„Într-o perioadă în care toți facem economie la consumul de curent, reușim să eficientizăm energia electrică inclusiv la nivel de unități de învățământ”, transmite sursa citată.

Panourile fotovoltaice, energia viitorului

Panourile fotovoltaice reprezintă energia viitorului; ele transformă energia care provine din razele solare direct în energie electrică. Consumatorii individuali își pot procura aceste surse de energie regenerabilă, pe piață existând diverse tipuri de sisteme. Instalarea lor este simplă, iar energia produsă este, practic, gratuită.

Cookies