Instituție nou înființată pentru gestionarea parcării/ ridicare mașini în Sectorul 5 și reconfigurarea intersecției de la Pasajul Doamna Ghica. Proiecte în ședința CGMB

12 dec. 2022
3936 Afișari
Instituție nou înființată pentru gestionarea parcării/ ridicare mașini în Sectorul 5 și reconfigurarea intersecției de la Pasajul Doamna Ghica. Proiecte în ședința CGMB
Instituție nou înființată pentru gestionarea parcării/ ridicare mașini în Sectorul 5 și reconfigurarea intersecției de la Pasajul Doamna Ghica. Proiecte în ședința CGMB/ Sursa foto: Primăria Sectorului 5

Primăria Sectorului 5 vrea să înfiinţeze o instituţie care să gestioneze parcajele din administrarea Consiliului Local Sector 5 și cere astfel Consiliului General al Municipiului București să aprobe proiectul de hotărâre în ședința de luni, 12 decembrie, conform Agerpres.

Astfel, CGMB urmează să împuternicească CL Sector 5 să hotărască cu privire la înfiinţarea Administraţiei Dezvoltare Urbană, o instituţie publică cu personalitate juridică în subordinea Consiliului Local Sector 5.

Finanţarea activităţii Administraţiei Dezvoltare Urbană Sector 5 se va face din venituri proprii, aceasta urmând să fie împuternicită expres:

  • să încaseze contravaloarea taxei aferente utilizării parcărilor de reşedinţă,
  • să încaseze tarifele aferente parcărilor publice,
  • să încaseze tariful perceput pentru ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculelor,
  • să încaseze tariful de blocare/deblocare, precum şi a altor venituri provenite din alte activităţi.

Îți mai recomandăm și: Nicușor Dan: Mașina ridicată în Sectorul 5 e una pe care am folosit-o. N-am abandonat-o, n-am mai circulat cu ea. Mai erau alte 20 de mașini pe strada aia

Proiect: Reconfigurarea intersecţiei de la pasajul Doamna Ghica de către primăria Sectorului 2

Un alt proiect vizează aprobarea acordului de asociere dintre Sectorul 2 şi Municipiul Bucureşti privind realizarea de către Sectorul 2 a documentaţiilor cadastrale, urbanistice, tehnico-economice şi a unui studiu de fezabilitate având ca obiectiv reconfigurarea intersecţiei şi a pasajului Doamna Ghica.

Studiul va viza şi modernizarea căii de rulare a tronsonului dublu de tramvai existent.

De asemenea, se are în vedere realizarea unui tronson dublu de tramvai nou, cu traseu cuprins între Bulevardul Dimitrie Pompei – calea ferată – Şoseaua Petricani – Bulevardul Lacul Tei – Strada Doamna Ghica – Şoseaua Pantelimon – Bulevardul Chişinău – Bulevardul Basarabia – Şoseaua Vergului, inclusiv amenajarea/reconfigurarea domeniului public adiacent lucrărilor pe o lungime de 12,2 kilometri.

Îți mai recomandăm și: TPBI: Liniile 243,282 și N103 revin la traseele de bază, însă doar pe un sens de mers. Autobuzele vor circula din nou pe Strada Doamna Ghica din weekend

Blocul de locuințe sociale de pe Prelungirea Ghencea: ajutor pentru 114 familii/ proiect

Familiile care aşteaptă finalizarea blocului de locuinţe sociale din Prelungirea Ghencea nr. 322-326 ar putea beneficia de imobile rezultate din certificate de vacanţă succesorală sau de prelungirea măsurii privind sprijinul financiar pentru plata chiriei.

Două proiecte în acest sens figurează pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Consiliului General al Capitalei.

Familiile care aşteaptă locuinţe sociale în blocul din Bulevardul Prelungirea Ghencea vor avea posibilitatea de a fi cazate în imobile rezultate din certificate de vacanţă succesorală, timp de un an, cu posibilitatea de prelungire, până la finalizarea lucrărilor. În referatul de aprobare se precizează că, din totalul de 114 familii care au primit note de repartiţii pentru blocul din Prelungirea Ghencea (nefinalizat deocamdată), mai puţin de 30 au aplicat pentru programul pilot „Sprijin pentru locuinţă”, prin care pot primi sprijin financiar pentru plata chiriei.

O altă măsură destinată acestor familii vizează prelungirea cu un an a programului pilot, prin care beneficiază de sprijin financiar pentru plata chiriei. Totodată, se va acorda un ajutor financiar pentru plata avansului şi garanţiei în vederea închirierii unei locuinţe, în cuantum de: 2.500 de lei pentru o garsonieră, 3.000 de lei pentru o unitate locativă cu două camere şi 3.500 de lei pentru trei camere.

Acest ajutor financiar se va acorda o singura dată, în urma depunerii la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti a unei cereri însoţite de fotocopia notei de atribuire, extrasul de cont, fotocopia actului de identitate şi a unei declaraţii pe propria răspundere prin care solicitantul se angajează să depună, în termen de 15 zile, contractul de închiriere a unităţii locative. Pentru implementarea proiectului în anal 2023, bugetul estimat este în cuantum de: 2.106.000 de lei.

Îți mai recomandăm și:

Cookies