BAZAR

Instituirea zilei de 14 septembrie ca Ziua Naţională a Constructorului, proiect legislativ

Potrivit expunerii de motive din proiectul legislativ, construcţiile reprezintă o pondere foarte mare din PIB, reunind peste 10% din forţa de muncă a României.

„Rezultatul muncii constructorilor este într-o continuă interacţiune cu fiecare cetăţean, fie că este vorba despre domeniul public, fie despre cel privat. Breasla Constructorilor a reuşit să se impună în economia românească reprezentând deseori, chiar dacă în această perioadă acest sector nu este reprezentat la adevărata sa valoare în PIB-ul românesc”, se mai arată în sursa citată.

De asemenea, iniţiatorii afirmă că la 14 septembrie 1895 a fost inaugurat cel mai mare pod din Europa continentală: podul Feteşti – Cernavodă, cunoscut sub numele de „Podul Anghel Saligny” sau „Podul Carol I”.

În acelaşi proiect mai este precizat faptul că cei aproape 400.000 de lucrători din domeniul construcţiilor „merită o astfel de atenţie”, deoarece forţa de muncă este deficitară, iar „tinerii nu mai sunt atraşi de meseriile din construcţii, de regulă, meserii grele”.

Sursa: news.ro


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button