Instanța a decis că Elena Udrea va fi extrădată. Fostul ministru s-a adresat Curții de Apel de la Sofia

10 apr. 2022
2021 Afișari
Instanța a decis că Elena Udrea va fi extrădată. Fostul ministru s-a adresat Curții de Apel de la Sofia
Instanța a decis că Elena Udrea va fi extrădată. Fostul ministru s-a adresat Curții de Apel de la Sofia | Sursă foto: Agerpres

În cursul zilei de ieri a avut loc procesul din Bulgaria în ceea ce o privește pe Elena Udrea. Judecătoria din Blagoevgard a decis ca aceasta să fie extrădată în România.

Elena Udrea va fi extrădată

Elena Udrea a primit ieri decizia Judecătoriei din Blagoevgard, conform căreia urmează să fie extrădată în baza mandatului european de arestare ce există pe numele ei. Udrea nu a fost de acord cu această decizie, astfel că a făcut apel, la Curtea de Apel de la Sofia. Data stabilită pentru acesta fiind 14 aprilie, după cum scrie Antena 3.

Pe lângă asta, tot în cadrul procesului ce a avut loc ieri, în Bulgaria, Fostul Ministru al României a depus către instanță o cerere de azil politic în Grecia.

Condamnată definitiv la 6 ani de închisoare

Elena Udrea a fost condamnată joi, 7 aprilie 2022, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție este una definitivă. La puțin timp după pronunțarea acestei decizii, polițiștii au mers la adresa Elenei Udrea pentru a pune în executare mandatul de arestare emis pe numele fortului ministru.

Agenții de poliție nu au găsit-o acasă, aflând la scurt timp că aceasta părăsise țara, prin punctul vamal Giurgiu. Imediat după au fost începute procedurile necesare, iar Elena Udrea a fost dată în urmărire generală. În cursul aceleiași zile, ea a fost găsită de autorități. La doar câteva ore distanță Udrea a fost descoperită pe teritoriul Bulgariei, la Kulata. Aceasta încerca cel mai probabil să treacă granița, pentru a ajunge în Grecia.

„În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei”, a anunțat Poliția Română.

Cookies