Instalaţii electrice de peste 10 milioane de dolari la staţiile de metrou Pajura şi Parc Bazilescu

de:
14 ian. 2011
0 Afișari
Instalaţii electrice de peste 10 milioane de dolari la staţiile de metrou Pajura şi Parc Bazilescu

Potrivit anunţului de licitaţie postat de Metrorex SA, firma ar urma să execute lucrări de instalare de sisteme de iluminare şi de semnalizare pentru punerea în funcţiune a două staţii de metrou, respectiv Pajura şi Parc Bazilescu ce se află pe tronsonul 1 cuprins între 1 Mai şi Parc Bazilescu. Conform caietului de sarcini, Somet SA se va ocupa şi de dotarea gurilor de metrou cu scări şi trotuare rulante şi finisajele exterioare şi interioare.

Pentru aceste lucrări Metrorex va plăti către Somet SA 27,63 milioane lei plus TVA, cu posibilitatea ca firma contractantă să cedeze unei alte societăţi lucrări de 98.400 de lei fără TVA din preţul final al contractului. Suma echivalează cu de opt ori valoarea profitului declarat de Somet SA la stat în anul 2009.

Prin punerea în funcţiune a celor două staţii se va asigura prelungirea traseului de circulaţie a metroului pe Linia 4 Gara de Nord – 1 Mai, până la staţia Parc Bazilescu.

La începutul acestei săptămâni, consorţiul format din Somet SA şi Schindler Romînia SRL a mai căştigat un alt contract cu Metrorex SA privind execuţia lucrărilor de construcţie la platformele de rulare scări rulante şi escalatoare destinate persoanelor cu handicap în valoare de aproximativ 10 milioane de lei, plus încă 85 de milioane de lei pentru lucrări similare în 2010.

Vezi aici ce alte contracte ale Metrorex SA au ajuns la Somet SA, controlată de Ştefan Marian Stanciu în proporţie de 48% şi Societatea de Investiţii Financiare (SIF) Muntenia.

Conform ultimelor date disponibile pe pagina de internet a Ministerului de Finanţe, Somet SA a raportat la finele anului 2009 o cifră de afaceri de 48,4 milioane lei şi un profit net de 4,15 milioane lei, cu un număr de circa 200 de angajaţi.

Cookies