Instalaţia interactivă #cemaicitim, vizitată din mers, între 29 şi 31 ianuarie, în vitrina galeriei 1001 Arte de pe Victoriei

29 ian. 2021
24 afișări
Instalaţia interactivă #cemaicitim, vizitată din mers, între 29 şi 31 ianuarie, în vitrina galeriei 1001 Arte de pe Victoriei

Instalaţia interactivă #cemaicitim, parte din proiectul lansat de One Night Gallery alături de Curtea Veche Publishing cu ocazia Zilei Naţionale a Culturii, este expusă în vitrina galeriei 1001 Arte de pe Calea Victoriei 91 - 93 şi poate fi vizitată de vineri până pe 31 ianuarie, între orele 10.00 şi 23.00.

Vitrina este transformată într-o interfaţă urbană, o intervenţie culturală în spaţiul public, prin care trecătorii pot descoperi, prin intermediul pasajelor, peste 300 de autori de beletristică, poezie, jurnale de călătorie, biografii, memorii şi cărţi de dezvoltare personală, dintre care 62 sunt autori români, potrivit editurii Curtea Veche.

O parte dintre acestea sunt expuse şi pe ecranele din 10 staţii de metrou, până pe 31 ianuarie, din dorinţa de a aduce lectura mai aproape de un public cât mai numeros.

Cele 500 de citate expuse au fost trimise de comunitatea One Night Gallery şi Curtea Veche Publishing.

Autorii cei mai citaţi au fost Irina Binder, Frederick Backman, Amos Oz, Mircea Eliade, Frank Herbert, Max Blecher, Haruki Murakami, Alexandre Dumas fiul şi Antoine de Saint-Exupéry.

One Night Gallery alături de Asociaţia Curtea Veche vor dona câte două cărţi pentru fiecare citat primit, astfel că 1.000 de cărţi vor ajunge la copiii din trei şcoli din mediul rural. Şcolile selectate sunt Şcoala Gimnazială „Petre N.Popescu” din Vânători, judeţul Mureș, Scoala Gimnazială din Gălbinași, judeţul Călărași şi Şcoala Gimnazială din Ciocile, judeţul Brăila.

„Ne bucurăm foarte mult că am reuşit să începem anul printr-un proiect colaborativ care a adus online împreună sute de oameni şi care au promovat proiectul pentru a strânge un număr mare de citate în doar 2 săptămâni. Un alt aspect important pentru echipa noastră este că am reuşit să realizăm un proiect cultural, o manifestare în spaţiul public, într-un context global care a afectat puternic domeniul cultural. Le mulţumim din nou tuturor partenerilor care au făcut posibil acest proiect”, au declarat reprezentanţii One Night Gallery.

Potrivit cifrelor oficiale, România ocupă ultimul loc în Europa din punct de vedere al cărţilor citite anual, iar un român din doi recunoaşte că în ultimul an nu a lecturat nicio carte.

 

Cookies