ÎN BUCUREȘTI

Inspectorul General al ISMB, demis de Sorin Cîmpeanu după o serie de declarații scandaloase privind un elev care a sărit pe geam

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, l-a demis pe inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ionel Puşcaş.

Conform ministrului, decizia a fost luată în urma unei declaraţii a inspectorului general referitoare la un elev de la o şcoală din Bucureşti care ar fi sărit de la etajul 1 al unităţii de învăţământ.

Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

„Este un incident dramatic. Este un lucru care, aşa cum am spus, se adăugă pierderilor educaţionale. Sunt pierderi în plan emoţional, chiar şi psihic. Este nevoie mai mult decât oricând de empatie, de înţelegere şi de responsabilitate şi din păcate inspectorul general de Bucureşti, prin acea declaraţie „a fost o simplă joacă”, atunci când se aruncă un elev de la fereastra etajului unu nu este o joacă obişnuită.

Este nevoie de responsabilitate. (…) Un astfel de gest nu poate fi catalogat drept o joacă obişnuită. (…) Îmi pare rău că un coleg a făcut această declaraţie. Măsurile au fost corelate cu gravitatea declaraţiei, în opinia mea”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

De la ce a pornit demiterea

În urmă cu două zile, un copil de clasa a VI-a de la şcoala gimnazială George Bacovia din Bucureşti, din Sectorul 4, s-a aruncat pe geam. Știrea a apărut inițial la Observatorul de la Antena 1, care a scris că elevul ar fi fost supus umilințelor colegilor, fiind victimă a bullying-ului. Articolul citează colegi de-ai elevului care ar fi spus: „Când el a vrut să se arunce, colegii îl încurajau să sară, în loc să îl tragă sau ceva. Ziceau că nu ai curaj, sari, sari! L-au bătut colegii, îl jigneau, îl umileau”.

Reacția lui Ionel Pușcaș

Contactat de jurnaliștii de la Observator, Ionel Pușcaș a comentat incidentul astfel: „O joacă obişnuită… Ce sa va zic…a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev, a evocat că a băut o … Cola. Pur şi simplu a fugit şi a sărit pe geam”, lucru care a dus apoi la demiterea sa din funcție.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button