Inspectorii se duc în control la Spitalul Victor Gomoiu din București, după ce unei fetițe i-a fost arsă corneea. Între timp, asistentul implicat a demisionat

16 ian. 2023
304 Afișari
Inspectorii se duc în control la Spitalul Victor Gomoiu din București, după ce unei fetițe i-a fost arsă corneea. Între timp, asistentul implicat a demisionat
Inspectorii se duc în control la Spitalul Victor Gomoiu din București, după ce unei fetițe i-a fost arsă corneea. Între timp, asistentul implicat a demisionat. Sursa imagine: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

După ce o fetiță și tatăl acesteia au fost expuși timp de o oră la raze UV, la Spitalul “Victor Gomoiu” din București, inspectorii sanitari au anunțat că se va efectua un control de urgență.

Control la Spitalul Victor Gomoiu

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că, la spitalul Victor Gomoiu va merge Inspecția Sanitară de Stat, iar autoritățile ar mai putea trimite și reprezentanți ai Corpului de Control.

„Înțeleg că este o anchetă administrativă. Am primit o informare din partea conducerii acestei unități, care precizează faptul că într-o cameră în care funcționa o lampă cu ultraviolete un adult şi un copil au stat timp de 45 de minute. Rămâne să avem informații referitoare la starea lor de sănătate”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătății a explicat că există o anumită procedură standard în ceea ce privește echipamentele cu ultraviolete:

  • Echipamentele care folosesc ultraviolete într-un sistem închis (cele care doar vehiculează aerul), nu pot cauza probleme. Acestea pot funcționa și în momentul în care se află persoane în încăpere.
  • Restul echipamentelor nu trebuie să funcționeze cu persoane în încăpere.

„Nu îți trebuie o foarte mare specializare să știi că atunci când în încăpere este o lampă de ultraviolete trebuie oprită atunci când persoanele pătrund în încăpere”, transmite Alexandru Rafila.

Asistentul și-a dat demisia

După incident au ieșit la suprafață noi detalii, iar după ce s-a anunțat începerea anchetei, asistentul implicat a demisionat.

„În acest moment, în cadrul unității sanitare este în desfășurare ancheta administrativă, asistentul medical implicat depunând-şi demisia în urma incidentului. De asemenea, pe perioada anchetei administrative, infirmiera implicată în incident va mai activa într-o zonă în care au acces pacienții. Apreciem că este vorba despre un incident absolut regretabil, care este însă izolat şi nu caracterizează sub nicio formă activitatea medicală desfășurată în mod curent de personalul din cadrul Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, Conducerea unității sanitare menține un contact permanent cu părinții pacientei, evoluția stării de sănătate fiind bună până în acest moment”, au transmis reprezentanții unității sanitare, potrivit News.ro

Familia a fost contactată de către directorul medical Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, sâmbătă la ora 12:45. Acesta și-a exprimat regretul și s-a oferit să-i ajute.

Cookies