ESENTIAL

Inspectorii sanitari merg în controale în pieţe, pizzerii, cofetării şi patiserii

Controalele ANSVSA, care au ca scop verificarea respectării condițiilor sanitare veterinare, sunt programate pentru perioada 5 decembrie – 8 ianuarie în toate târgurile de animale, piețe agro-alimentare, abatoare, unități de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală, precum și în magazine alimentare, carmangerii, măcelării, unități de alimentație publică, pizzerii, cantine, unități de tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie etc, arată news.ro.

Potrivit ANSVSA, la nivelul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din cadrul județelor și din municipiul București, dar și al circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor (CSVSA) și al circumscripțiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ), va fi asigurată permanența, atât în timpul săptămânii, cât și în weekend, va fi afișat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot face sesizări privind nerespectarea normelor sanitare veterinare. Tot aici vor fi afișate și locurile în care poate fi efectuat examenul pentru identificarea Trichinella spp. în carnea de porc.

Dacă în urma controalelor realizate de inspectorii ANSVSA se va constata că nu sunt respectate condițiile sanitare veterinare de funcționare, DSVSA județene și a municipiului București vor suspenda activitatea până la rezolvarea neregulilor și vor da amenzi în conformitate cu prevederile legislației sanitare veterinare în vigoare, mai transmit reprezentanții ANSVSA.

De asemenea, din cauza apariției unor focare de pestă porcină africană în Republica Moldova și Ucraina, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor va lua măsuri pentru prevenirea introducerii acestei boli pe teritoriul României, monitorizându-se traseul produselor pe întregul traseu de la ferme/exploatații către abatoarele autorizate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button