ȘTIRI

Inspectorii antifraudă parchează maşinile de serviciu pe trotuar

Jurnalistul Mircea Marian a publicat, pe pagina sa de Facebook, o fotografie cu o maşină a inspectorilor antifraudă parcată pe trotuar. „Incoruptibilii de la anaf, care lupta dur cu mafia covrigilor, pot parca si pe trotuar!”, a scris jurnalistul în comentariul care însoţeşte imaginea.

Fotografia cu maşina inspectorilor ANAF parcată pe trotuar a ajuns şi pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou”.

Reamintim că ANAF a demarat o amplă campanie antifraudă la nivelul întregii ţări. Ultima victimă celebră a campaniei anti-fraudă desfășurată de ANAF este localul La Plăcinte de pe Bulevardul Dacia.

177 de magazine și localuri au fost închise în întreaga țară de către agenții Antifraudă, după ce a intrat în vigoare, de la 1 martie, noua Ordonanță de Urgență ce permite sigilarea acestora pentru sume nejustificate găsite în casa de marcat.

Patronii se plâng că localurile sunt închise chiar dacă abaterea financiară constatată este de doar 3 lei, spre exemplu, așa cum s-a întâmplat în cazul localului Pub 18. 

Victor Ponta a răspuns luni unei întrebări referitoar la presupusele abuzuri ale ANAF, în astfel de cazuri: „Dacă există abuzuri ale ANAF, cu siguranță vor fi sancționate, dar văd că există o frăție a evazioniștilor fiscali. Există companii și în media care datorează 100 de milioane de lei și care critică. Cei care critică ar trebui să plătească ei înșiși”  -a declarat Victor Ponta, într-o conferință de presă. 

Pe poarta PUB 18 a fost postat următorul afiș, a cărui fotografie a devenit virală pe internet: 

În weekendul trecut, ANAF  a închis mai multe localuri din Regie, între care Pub 18, Roxy Pub și mai multe șaormerii. 

Citește și: Patronii de pe litoral ameninţă că nu vor deschide terasele de 1 Mai, din cauza Fiscului

În urmă cu două săptămâni, au fost închise mai multe localuri din nordul Capitalei: 

Localurile a căror activitate a fost suspendată de ANAF sunt: La Belle Epoque, White Horse – Dorobanți, Fattoria – Herăstrău, Harem, PHII 16 Lounge, La Farine, Restaurant Complex Herăstrău, Restaurant Argentine, Mossano Caffe, Pepper Lounge Cafe, Gatto Lounge, Ruby Tuesday (Mall Vitan), Restaurant Casa Dragonului şi Dristor Kebap Mall Vitan. A fost suspendată, de asemenea, activitatea casei de schimb Dristor Exchange din Mall Vitan. Mai multe detalii AICI.

De vigilenţa agenților antifraudă nu a scăpat nici o bătrână din Vrancea, căreia agenţii ANAF i-au confiscat urzicile, în valoare de 5 lei, pentru că nu avea certificat de producător.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button