SMART CITY

Inspectoratul Școlar Bucureşti: Contestaţiile nu schimbă semnificativ promovabilitatea la BAC

După cum susţine purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu, citat de agerpres.ro, „de regulă, promovabilitatea în urma contestaţiilor creşte cu un procent de 0,5% până la maxim 1%”.

Potrivit metodologiei, rezultatele finale în urma contestatiilor la prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi afisate vineri cel mai probabil dupa ora 12.00.

În Bucureşti, înainte de depunerea contestaţiilor, promovabilitatea este de aproximativ de 42,03%. Tot în Capitală au fost depuse aproximativ 9.000 de contestaţii, dintre acestea cele mai multe la limba română şi matematică.

Absolvenţii de liceu care nu s-au putut prezenta la prima sesiune a examenului de bacalaureat sau care s-au prezentat dar nu au obţinut media necesară se pot înscrie pentru cea de-a doua sesiune între 11-15 iulie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba română va avea loc în zilele de 22 şi 23 august.

Între 22-24 august vor fi evaluate competenţele de comunicare la limba maternă, în zilele de 23 şi 24 august – la limba de circulaţie internaţională, iar în zilele de 25 şi 26 august va avea loc evaluarea competenţelor digitale.

Probele scrise vor începe pe data de 29 august cu cea de limba şi literatura română, care va fi urmată pe 30 august de cea la limba maternă şi pe 31 august de proba obligatorie a profilului. Pe 2 septembrie va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării.

Afişarea rezultatelor se va face pe data de 4 septembrie până la ora 16,00 şi tot în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale vor fi afişate pe 7 septembrie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button