Inspector Gadget din nou în acțiune. Nicușor Dan a verificat stadiul lucrărilor la rețeaua de termoficare pe Magistrala Progresu – Ferentari

28 iun. 2022
1026 Afișari
Inspector Gadget din nou în acțiune. Nicușor Dan a verificat stadiul lucrărilor la rețeaua de termoficare pe Magistrala Progresu - Ferentari
Inspector Gadget din nou în acțiune. Nicușor Dan a verificat stadiul lucrărilor la rețeaua de termoficare pe Magistrala Progresu - Ferentari | Sursă foto: Captură Facebook Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a efectuat luni, 27 iunie 2022, verificări în ceea ce privește rețeaua de termoficare, mai exact modernizarea acesteia, pe șantierul deschis pe Calea Ferentari.

Nicușor Dan verifică stadiul lucrărilor la rețeaua de termoficare

Pe șantierul ce a fost deschis pe Calea Ferentari se efectuează lucrări de modernizare a rețelei de termoficare. Pentru a vedea care este exact stadiul lucrărilor primarul Nicușor Dan a mers în inspecție pe șantier.

După cum a informat edilul Capitalei, luni a fost efectuată cu succes proba de presiune pentru un tronson ce are o lungime de 1.000 de metri. Respectivul tronson face parte din rețeaua principală aflată pe Magistrala Progresu – Ferentari.

Țeava ce a fost recent înlocuită era extrem de veche, ea fiind de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu.

Noua conductă este prevăzută cu senzori de detecție a avariilor

Șantierul aflat pe Calea Ferentari, face parte din Obiectivul 6, Magistrala Progresu – Ferentari ce are o lungime totală de 13 kilometri. Lucrările de modernizare a sistemului de termoficare sunt realizate de către Compania Energetica.

Până la acest moment au fost înlocuiți 8 kilometri de conductă veche, din totalul de 13. Noua conductă este perizolată și dotată cu senzori de detecției a avariilor ce apar.

Magistrala Progresu – Ferentari alimentează cu apă caldă și cu căldură, pe perioada de iarnă, 16 puncte termice. La rândul lor, acestea asigură furnizarea energiei termice pentru 241 de scări de bloc, adică circa 10.000 de apartamente plus un liceu și o școală.

În ultimii 3 ani, pe segmentul acesta, au fost înregistrate 60 de avarii ale rețelei de termoficare.

Obiectivul 6 Magistrala Progresu – Ferentari este unul din cele 7 obiective ce fac parte din proiectul de investiții „Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București”.

În total, în cadrul acestui proiect vor fi înlocuiți și modernizați 63,2 kilometri de rețea. Finanțarea pentru efectuarea acestor lucrări este făcută din bugetul local.

Cookies