Inspecție la Arena Națională, joi. Stadionul ar putea fi redeschis

de:
18 feb. 2016
0 Afișari
Inspecție la Arena Națională, joi. Stadionul ar putea fi redeschis

UPDATE: Gazeta Sporturilor scrie că este o chestiune de zile până când Arena Națională va fi redeschisă. Potrivit publicației, noile reguli atît pentru Național Arena, cât și pentru alte obiective vor prevede un termen de grație care se va întinde până la finalul anului, în care proprietarii vor trebui să își depună dosarul pentru autorizare. Este o chestiune de zile până când Primăria va anunța această convenție cu ISU.

Pe 27 martie, Arena Națională ar trebui să găzduiască meciul amical dintre România și Spania.

Arena Națională va putea fi folosită pe propria răspundere de Primăria Capitalei și Federația Română de Fotbal pentru desfășurarea de competiții sportive până la obținerea autorizației de securitate la incendiu, după ce modificările aduse OG 52/2015 vor intra în vigoare, au precizat șeful IGSU, generalul Ovidiu Vasilică, și adjunctul acestuia, colonelul Benone Duduc, joi, în urma unei vizite la stadion, scrie și Agerpres.

„Aspectele de legalitate vizează unele modificări legislative adoptate miercuri în Camera Deputaților, care este Cameră decizională în ceea ce privește Ordonanța 52 din 2015 pentru modificarea și completarea Legii 307 privind apărarea împotriva incendiilor. Și anume, faptul că la legea de aprobare a acestei ordonanțe au fost propuse o serie de amendamente, printre care stabilirea unui termen de intrare în legalitate pentru obiectivele care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, așa cum este și Arena Națională. Respectiv, de a obține acest act până la data de 31 decembrie 2016. De asemenea, amendamentele mai vizează faptul că, până la acest termen, obiectivele funcționează pe răspunderea beneficiarului din punct de vedere al asigurării măsurilor de securitate la incendiu. Nu se supun acestei excepții acele obiective la care se constată încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu și pentru care instituția noastră aplică măsura complementară de oprire a funcționării, ceea ce nu este cazul Arenei Naționale”, a declarat colonelul Duduc.

El a explicat că încălcările grave la cerința de incendiu sunt stabilite prin HG 915 din 2015 și care, în principiu, „vizează depășirea numărului de utilizatori, încălcarea prevederilor legale în ce privește evacuarea utilizatorilor, efectuarea de lucrări de construcții care împiedică evacuarea în siguranță a utilizatorilor”.

Întrebat dacă Arena Națională va putea fi folosită începând de astăzi, Duduc a spus: „Legea asta prevede: cele trei amendamente de care vă vorbeam”.

Potrivit oficialului IGSU, la acest moment, nu există o solicitare de obținere a autorizației de securitate la incendiu pentru Arena Națională.

„În momentul în care vom avea o astfel de solicitare, cu toate documentația și cu întrunirea condițiilor legale, vom analiza și vom decide în ceea privește emiterea acestui document”, a arătat Duduc.

Șeful IGSU a intervenit și a precizat că declarațiile date se referă „doar la apărare împotriva incendiilor”.

Doar am făcut precizările că există un nou context legislativ. În continuare sunt răspunderile proprietarului și ale organizatorului competiției și jocului sportiv, așa cum prevede legea”, a declarat Ovidiu Vasilică.

El a precizat că în acest moment nu se poate vorbi de un aviz în cazul Arenei Naționale.

Se fac noi verificări, joi, la Arena Națională. La inspecție vor participa și Răzvan Burleanu, președintele FRF, Vasile Dâncu, viceprim-ministrul României, Petre Tobă, Ministrul de Interne, și Răzvan Sava, primarul interimar al Bucureștiului, scrie gsp.ro.

Arena Națională, cel mai mare stadion din țară, a fost închis la începutul lunii noiembrie, din cauza lipsei avizului ISU, pentru membrana din care este făcut acoperișul retractabil.

Pe 26 martie, Arena Națională ar trebui să găzduiască meciul amical dintre România și Spania.

Cookies