ARHIVA B365

Inspecția Judiciară va verifica, de luni, activitatea managerială a DIICOT

Potrivit reprezentantilor Inspectiei Judiciare, activitatea Structurii centrale a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) urmeaza sa fie analizata de sase inspectori. Controlul inspectorilor judiciari va incepe pe luni si se va incheia pe 27 martie, anunta Hotnews.ro.

Reprezentantii Inspectiei Judiciare au precizat ca activitatea Structurii centrale a DIICOT nu a mai fost verificata din anul 2006.

In paralel, vor fi desfasurate activitati de control similare la DIICOT Suceava, unde vor fi trimisi doi angajati ai Inspectiei Judiciare.

Ministerul Justitiei a demarat, in 2 martie, procedura de selectie a viitorului procuror-sef al DIICOT, dupa ce functia a ramas vacanta in urma arestarii Alinei Bica in dosarul de coruptie privind retrocedarea ilegala a unui teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro.

Functia de sef al DIICOT este asigurata interimar de procurorul sef adjunct, Giorgiana Hosu.

Alina Bica a fost instalata la conducerea DIICOT in mai 2013, fiind numita la propunerea ministrului interimar al Justitiei de atunci, premierul Victor Ponta.

In 24 noiembrie 2014, presedintele a semnat decretul privind eliberare din functia de procuror-sef al DIICOT a Alinei Bica, in urma demisiei acesteia din functie. Bica a demisionat de la conducerea DIICOT si din functia de procuror al directiei in 21 noiembrie, dupa ce a fost retinuta de procurorii DNA, o zi mai tarziu fiind arestata preventiv.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button