ARHIVA B365

Inspecţia Judiciară: Nu s-a stabilit nicio abatere când s-a decis eliberarea lui Piedone

Joi, Inspecţia Judiciară a clasat sesizarea din oficiu privindu-l pe judecătorul Constantin Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel Bucureşti, cel care l-a eliberat din arest preventiv pe fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

„Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru judecători au dispus, prin rezoluţia din 2 decembrie 2015, clasarea sesizării din oficiu a Inspecţiei Judiciare, ca urmare a relatărilor mass-media în cazul ‘Colectiv’. Din analiza efectuată, a rezultat faptul că nu există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare de către judecătorul învestit cu soluţionarea cauzei”, se arată într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare, publicat de Agerpres.

Vezi şi: Cristian Popescu Piedone: Aici se încheie cariera mea politică. Mă retrag!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Uniunea Naţională a Judecătorilor din România au criticat decizia Inspecţiei Judiciare de a-l cerceta pe judecătorul Constantin Luchian Constantinescu. Inspecţia Judiciară s-a sesizat în acest caz ca urmare a relatărilor din presă cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care judecătorul Constantin Luchian Constantinescu a instrumentat şi soluţionat dosarul având ca obiect luarea unor măsuri preventive în dosarul ”Colectiv”.

Constantin Luchian Constantinescu a decis pe 11 noiembrie eliberarea din arest a fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone şi a celor două funcţionare – Aurelia Iofciu, şef Serviciu autorizări comerciale, şi Luminiţa Larisa Ganea, funcţionar în cadrul aceluiaşi serviciu. CAB nu luat nicio măsură preventivă în cazul celor trei, în contradicţie cu decizia din 7 noiembrie a Tribunalului Bucureşti care a dispus arestarea preventivă. În motivarea deciziei, magistratul a susţinut că nu primarul este cel care emite autorizaţia de prevenire şi stingere a incendiilor, astfel încât nu intra în atribuţiile lui Piedone să veridice dacă clubul Colectiv îndeplinea normele PSI.

Vezi aici: Cum motivează Curtea de Apel eliberarea lui Cristian Popescu-Piedone în dosarul #Colectiv


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button