ARHIVA B365

Insolvenţa ELCEN: ANAF şi Distrigaz contestă ipotecarea CET Grozăveşti în favoarea Romgaz

Astfel, Distrigaz și ANAF, care sunt printre cei mai mari creditori ai furnizorului de agent termic al RADET, au depus la Tribunalul București contestații față de măsurile luate de administratorul judiciar al ELCEN, KPMG Restructuring. Contestațiile au fost înregistrate la instanță pe 29 noiembrie, respectiv 2 decembrie, scrie profit.ro.

ELCEN datorează statului circa 800 milioane lei, iar distribuitorului de gaze Distrigaz Sud Rețele – 155 milioane lei.

În aprilie anul trecut, ANAF a anunțat că a început executarea silită a ELCEN pentru datoriile bugetare neplătite, inclusiv prin sechestrarea unor bunuri. În raportul companiei pe 2015 se precizează că, între timp, bunurile supuse sechestrului au fost reevaluate, rezultând o valoare totală a acestora de 1,15 miliarde lei, din care 766,5 milioane lei reprezintă active din cadrul CET Vest, iar restul – bunuri ale CET Sud, respectiv terenuri de 270,2 milioane lei, 2 cazane de abur de 44,11 milioane lei, 2 turbogeneratoare de 29,39 milioane lei, plus sala mașinilor și sala cazanelor, valorând cumulat 50,64 milioane lei.

La începutul lunii octombrie 2016, Distrigaz a limitat debitul de gaze naturale către ELCEN, din cauza neachitării serviciului de distribuție, și a poprit conturile producătorului de energie termică pentru suma de 11,67 milioane lei, reprezentând dobânzi de întârziere la plată a serviciilor de distribuție a gazelor naturale.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button