Înșelătorie cu bancnote false pe Telegram. 12.000 de euro falși valorează 100 de euro, dar, de cele mai multe ori, clienții nu văd niciun ban

22 feb. 2024
530 afișări
Înșelătorie cu bancnote false pe Telegram. 12.000 de euro falși valorează 100 de euro, dar, de cele mai multe ori, clienții nu văd niciun ban
Înșelătorie cu bancnote false pe Telegram. 12.000 de euro falși valorează 100 de euro, dar, de cele mai multe ori, clienții nu văd niciun ban. Foto simbol: Unsplash/ Lana Codes

Pe Telegram a apărut o metodă de înșelătorie cu bani falși. Administratorii unor grupuri cu peste 1.000 de membri promit bancnote false la prețuri reduse.

Polițiștii îi avertizează pe oameni să fie precauți.

În ce constă înșelăciunea

Telegram este un serviciu de mesagerie instantă, folosită de peste un miliard de persoane din toată lumea. Pe acea platformă de comunicare se găsesc droguri, permise de conducere false și chiar și bancnote false.

Potrivit Antena 3 CNN, pe rețeaua de socializare au apărut imagini cu bancnotele false de euro și ron. Sumele pe care oamenii trebuie să le plătească pentru a primi bani falși sunt mici, de exemplu, pentru 30.000 de euro (bani falși), prețul este de 1.700 de euro sau pentru 12.000 de euro falși, tariful este de 100 de euro.

Pentru a-i convinge pe cumpărători, comercianții de bancnote false se laudă cu imagini și filmări la lampa cu ultraviolete în care arată calitatea banilor pe care îi vând.

Imaginile pot fi văzute AICI.

Însă, persoanele care vând sau dețin bancnote false riscă închisoare. Potrivit Codului Penal, deținerea de bani falși se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Agenții de poliție care monitorizează practicile de acest tip susțin că, de cele mai multe ori, totul este o înșelătorie. Persoanele care își comandă bancnote false nu le primesc niciodată sau rămân doar cu pagube de sute de lei sau chiar mii de euro.

Totodată, falsificarea de monedă cu valoare circulatorie se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea executării unor drepturi.

Tzancă Uraganu, audiat după ce a încercat să schimbe o bancnotă falsă

Manelistul Tzancă Uraganu a povestit că a fost chemat la secția de poliție pentru a da declarații cu privire la o bancnotă falsă.

Mai exact, interpretul a mers la o casă de schimb valutar din Buzău și a încercat să schimbe o bancnotă susceptibilă a fi contrafăcută. Din afirmațiile făcute de Tzancă, el ar fi primit banii falși de la cei care cereau dedicații la evenimentele la care manelistul cânta.

Artistul spune că oamenii legi l-au chemat să discute încă de luna trecută, iar dacă nu se prezenta risca să fie adus cu mandat.

Te-ar putea interesa și:

Cookies