ARHIVA B365

ÎNŞELĂCIUNE în numele unei fundaţii pentru ajutorarea copiilor, în Regie

Poliţiştii bucureşti au identificat şi prins în flagrant, luni, un tânăr în vârstă de 21 de ani, imediat după ce, prin folosirea de calităţi mincinoase şi inducere în eroare, ar fi primit sume de bani de la mai mulţi studenţi din zona Regie.

În jurul orei 12.00, agenţi de siguranţă publică din cadrul Secţiei 20 Poliţie – Biroul de Poliţie Regie, au fost sesizaţi cu privire la faptul că într-un cămin din Complexul Studenţesc Regie, o persoană solicită diverse sume de bani în numele unei fundaţii pentru ajutorarea copiilor.

Imediat, poliţiştii s-au deplasat în locaţia indicată unde l-au depistat pe tânărul în cauză, asupra acestuia fiind găsită o ştampila confecţionată ilegal cu însemnele fundaţiei, mai multe de formulare „Anexă la Declaraţia Privind Veniturile Realizate din România”, şi suma de 65 de lei.

Vezi şi: Posibilă înşelătorie, în numele Digi 24, după tragedia din clubul Colectiv

„În urma verificărilor efectaute, s-a stabilit că bănuitul nu este angajat al fundaţiei în cauză, ştampila fiind confecţionată artizanal iar suma de bani provine de la mai mulţi studenţi cazaţi în cămine.

Totodată, s-a constatat faptul că tânărul se află în supravegherea Serviciului de Probaţiune Dâmboviţa din anul 2013, pentru comiterea unei infracţiuni de tâlhărie.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button