ÎNŞELĂCIUNE CU LOZ ÎN PLIC: Un bătrân, păcălit să dea 1.400 de euro pentru un loz fals câştigător

de:
18 mai 2015
8 Afișari
ÎNŞELĂCIUNE CU LOZ ÎN PLIC: Un bătrân, păcălit să dea 1.400 de euro pentru un loz fals câştigător

Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 43 şi 57 de ani, au reuşit să obţină 1.400 de euro de la un bărbat în vârstă de 68 de ani, căruia i-au prezentat drept câştigător un loz în plic. Cei trei bărbaţi care fac parte dintr-un grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunii de înşelăciune au fost prinşi în flagrant luni, 18 mai a.c., de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Activitatea grupului a fost documentată în perioada martie – mai 2015 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Sector 5 şi din cadrul Secţiei 19, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti.

„În urma exploatării cu operativitate a informaţiilor obţinute, s-a procedat la supravegherea membrilor grupului infracţional, care au fost observaţi în timp ce urmăreau şi abordau persoane în vârstă, care ieşeau din unităţile bancare situate în zonă, cărora le prezentau un loz în plic falsificat din care rezulta că aceştia ar fi câştigătorii unui autoturism.

În jurul orei 11.00, unul dintre bănuiţi a abordat un bărbat, în vârstă de 68 de ani, căruia i-a cerut să desfacă un loz în plic, pe care i l-a prezentat ca fiind câştigător. Ulterior, s-au deplasat împreună în zona unei agenţii de pariuri, unde un alt membru al grupului a confirmat validitatea lozului, solicitând victimei, pentru intrarea în posesie a premiului, suma de 1.400 de euro.

După primirea banilor, s-a procedat la imobilizarea celor trei bărbaţi, în urma controlului corporal efectuat fiind găsită asupra unuia dintre bănuiţi suma de 1.400 de euro.

Prejudiciul, în valoare de 1.400 de euro, a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate”, anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

În prezent, oamenii legii continuă cercetările asupra celor trei bărbaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu cei trei în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

„Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai precizează în comunicatul citat.

Cookies