Înscrierile în programul „Rabla pentru electrocasnice” au fost amânate! Care este motivul

15 dec. 2020
30 Afișari
Înscrierile în programul „Rabla pentru electrocasnice” au fost amânate! Care este motivul

Înscrierea în programul „Rabla pentru electrocasnice”, dedicat persoanelor fizice, care trebuia să înceapă marți, la ora 12:00, a fost amânat.

Care a fost motivul amânării?

De teama atacurilor cibernetice și a pericolului de clonare a unor informații, Administrația Fondului de Mediu (AFM) a decis să amâne înscrierea în programul „Rabla pentru electrocasnice”.

„Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunță amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior.
Ne cerem scuze pentru disfuncționalitățile apărute și vă asigurăm că AFM va depune diligențele necesare pentru defășurarea în bune condiții a programului.”, a declarat AFM.

Marți, ora 12:00, ar fi trebuit să înceapă înscrierile dedicate persoanelor fizice în programul „Rabla pentru electrocasnice”.

Cookies