ESENTIALȘTIRI

Înscrierile în programul „Rabla pentru electrocasnice” au fost amânate! Care este motivul

Înscrierea în programul „Rabla pentru electrocasnice”, dedicat persoanelor fizice, care trebuia să înceapă marți, la ora 12:00, a fost amânat.

Care a fost motivul amânării?

De teama atacurilor cibernetice și a pericolului de clonare a unor informații, Administrația Fondului de Mediu (AFM) a decis să amâne înscrierea în programul „Rabla pentru electrocasnice”.

„Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunță amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior.
Ne cerem scuze pentru disfuncționalitățile apărute și vă asigurăm că AFM va depune diligențele necesare pentru defășurarea în bune condiții a programului.”, a declarat AFM.

Marți, ora 12:00, ar fi trebuit să înceapă înscrierile dedicate persoanelor fizice în programul „Rabla pentru electrocasnice”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button