Înscrierile în clasa pregătitoare, aproape de start. Care sunt cele mai căutate şcoli din Bucureşti

de:
18 feb. 2014
1 Afișari
Înscrierile în clasa pregătitoare, aproape de start. Care sunt cele mai căutate şcoli din Bucureşti

In Bucuresti sunt 13.100 de locuri pentru clasa pregatitoare. Par suficiente, în contextul în care la recensamant au fost numarati cu cateva sute mai putini copii. Lupta va incepe insa atunci cand parintii vor dori sa-si inscrie copiii doar la anumite scoli, pe care ei le considera mai bune.

Este si cazul scolii Vasile Alecsandri, cotata de minister in top 5, datorita rezultatelor bune obtinute de elevi. In fiecare an aici numarul de locuri a fost suplimentat, dar chiar si asa au ramas cereri nesolutionate, anunţă stirileprotv.ro.

Pe lista unitatilor de invatamant dorite de parintii din Bucuresti se regasesc: Scoala Nr. 11, Scoala Centrala, Scoala Nr. 45, Scoala Nr. 56, Liceul Goethe si Liceul Jean Monnet.

De marti incep si evaluarile pentru cei care nu au inca varsta necesara inscrierii in clasa pregatitoare sau in clasa intai. Copiii care nu au mers la gradinita si cei din invatamantul particular vor fi evaluati in centre speciale, stabilite de fiecare inspectorat. Cei din invatamantul de stat vor fi testati psihosomatic in gradinitele pe care le frecventeaza. La aceste evaluari ei vor putea sa intre insotiti de parinti.

VEZI CALENDARUL înscrierilor în clasa pregătitoare

Cookies