SMART CITY

ÎNSCRIERI CLASA PREGĂTITOARE: Peste 16.000 de cereri înregistrate online în 6 ore, luni

ÎNSCRIERI CLASA PREGĂTITOARE:

„Luni la ora 11.30 erau în jur de 12.000 de cerei online. Vorbim de prima zi. Până acum sunt deja peste 16.000 de cereri. Nu sunt probleme în sistem, iar Ministerul Educaţiei monitorizează atent desfăşurarea acţiunii”, a declarat Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt al Ministerului Educaţiei pentru news.ro.

Ea a mai spus că, din experienţa anilor precedenţi, în prima etapă ar putea să fie înscrişi aproximativ 170.000 de copii.

„În 2015 au fost peste 169.000 de cereri în prima etapă, iar în 2014, peste 171.000 de cereri”, a adăugat Mirabela Amarandei.

Înscrierea copiilor la clasa pregătitoare a început luni şi se va încheia în 18 martie, interval în care părinţii pot completa online cererile tip de înscriere sau le pot depune la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor.

Procesarea cererilor şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru va avea loc în 21 martie.

ÎNSCRIERI CLASA PREGĂTITOARE:

Între 22 şi 25 martie are loc procesarea cererilor părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere, iar în perioada 25 – 26 martie se afişează în şcoli şi pe site-ul inspectoratului şcolar şi al unităţilor de învăţământ lista candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a copiilor neînscrişi după prima etapă.

În 29 martie, va fi afişată la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului procedura de repartizare a copiilor neînscrişi în prima etapă pe locurile disponibile, iar în 15 aprilie vor fi afişate la fiecare unitate de învăţământ listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

Din acest an, copiii nu mai pot fi înscrişi direct în clasa I, decât ca excepţie, în cazuri bine motivate, pe locurile disponibile, cu aprobarea Ministerului Educaţiei.

Înscrierea în clasa pregătitoare trebuie să fie obligatorie, începând cu anul şcolar 2016-2017, datorită eficienţei demonstrate în reducerea decalajelor dintre elevi şi în diminuarea riscului de abandon şcolar, a transmis Ministerul Educaţiei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button