ȘTIRI

Însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, la Guvern pentru a discuta cu Ponta

Întâlnirea dintre Duane Butcher şi Victor Ponta survine în contextul unei crize guvernamentale majore generate de refuzul lui Victor Ponta de a numi noii miniştri liberali pe funcţiile pe care au fost propuşi de către PNL, scrie romaniatv.net.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri Decretele prin care se ia act de demisia lui Daniel Chiţoiu, viceprim-ministru, ministrul Finanțelor Publice, şi a lui Andrei-Dominic Gerea, ministrul Economiei. De asemenea, şeful statului a  semnat decretele prin care sunt desemnaţi Victor Ponta şi Constantin Niţă, interimat la Finanţe, respectiv ministru interimar al Economiei.

Preşedintele PNL a acuzat miercuri că Victor Ponta construieşte un guvern USD ca să înlocuiască cabinetul USL, „lipsit de orice legitimitate” şi căruia liberalii îi vor cere „demisia imediată”.

Crin Antonescu a mai spus că Ponta i-a propus ca miniştrii actuali din PNL să fie numiţi interimari în locul lui Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea.

„Până luni, dl Ponta are de dat marele răspuns: doreşte în continuare USL, pentru care suntem gata, sau doreşte înlocuirea acesteia cu USD? Doreşte înlocuirea acestei majorităţi cu o altă majoritate?”, a spus Antonescu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button