Inovația din Sectorul 6 al Bucureștiului: ”Parcul Liniei” se extinde între cele două mall-uri Plaza și AFI Cotroceni. ”Va fi cel mai mare parc de după Revoluție”

17 oct. 2022
46390 afișări
Inovația din Sectorul 6 al Bucureștiului: ”Parcul Liniei” se extinde între cele două mall-uri Plaza și AFI Cotroceni. ”Va fi cel mai mare parc de după Revoluție”

După ce a dat drumul la săpături și la realizarea de zone de promenadă, piste de biciclete, terenuri de baschet, skatepark-ul, locul de joacă pentru copii, iar Parcul Liniei începe timid să aibă o formă, Ciprian Ciucu, primarul de la Sectorul 6, anunță că, în curând, vor începe lucrările pe tronsonul spre Mall Afi Cotroceni.

La final Parcul Liniei, ce se va construi pe o suprafață de peste 6 ha, la limita dintre cartierele Drumul Taberei și Militari, va uni, linear, printr-o zonă de promenadă și de recreere, trei puncte de pe harta Sectorului 6: Valea Cascadelor – via Mall Plaza România – Mall Afi Cotroceni.

Ridicat pe o zonă virană, fostă platformă industrială pe unde trece o linie moartă de tren, terenul este ascuns de privirile bucureștenilor din Sectorul 6.

Dar va deveni vizibil și practicabil, transformat total într-un parc linear, până la sfârșitul anului 2023, când își propune primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, să fie gata, porțiunea dintre cele două mall-uri din sector.

Ce se face în prezent, pe suprafața de 42.098 mp:

  • zona de promenadă
  • piste de biciclete,
  • terenuri de baschet,
  • skatepark,
  • loc de joacă pentru copii,
  • spațiu pentru câini,
  • fântână drydeck,
  • hamace,
  • fotolii tip puf

Totodată, calea ferată va fi încadrată peisagistic și acoperită cu un deck de lemn.

Potrivit lui Ciucu, până la sfârșitul anului va începe și etapa a 2-a de amenajare, care se va întinde pe aproximativ 25.000 mp.

„Aici vin cu o veste excelentă! Avem gata studiul de fezabilitate pentru partea a doua, până aproape de Bd. Doina Cornea/Afi Cotroceni. Sper ca până la sfârșitul anului 2023 să avem cel mai mare parc de după Revoluție din București. Nu mai puțin de 6 hectare!”, a anunțat edilul.

Lucrările la Parcul Liniei au început în aprilie 2022, cu igenizarea zonei părăsite. Ideea de amenajare s-a născut dintr-o ambiție de primarului Ciucu de a găsi soluții, a inventariat terenurile virane pentru a primi dreptul de a face parcul.

Parcul Liniei se realiza pe fostul teren industrial aflat de zeci de ani în paragină, pe zona adiacentă Străzii Liniei, de unde și viitoare denumire a spațiului verde.

Proiectul are 3 faze: 

► Faza I, deja începută, de 4 hectare, în zona Lujerului, între Mall Plaza România și Cora.

► Faza II continuă cu încă cca. 6 hectare faza I, și va fi până la bd. Doina Cornea (Mall Afi Cotroceni).

► Faza III, cea mai lungă și cea mai interesantă, va fi de la Valea Cascadelor la Lujerului.

O altă zonă de care își leagă numele primarul Ciprian Ciucu este promenada de la Lacul Morii, scoasă dintr-o ruină într-un plăcut spațiu de agrement pentru bucureșteni, în special pentru cei din cartierul Crângași.

Planul Parcului Liniei, imagini din proiectul adoptat de Consiliul Local al Sectorului 6. 

Îți recomandăm și:

STB: Stațiile de tramvai „Vasile Milea” vor fi redenumite. De când intră în vigoare schimbarea și ce nume vor avea

Parteneriat în București: 2 km de rețea de energie termică, supraterană, scoasă din uz de peste 20 de ani, reabilitată cu banii Sectorului 6. Ce cartiere va deservi

„Zona nimănui” din București, îngropată în gunoaie. Un microbuz din care se descărcau deșeuri, prins în flagrant în Giulești

STB-ul nu scumpește prețurile biletelor de călătorie, în contextul crizei facturilor la energie, inclusiv în București

 

Cookies