Iniţiatoarea legii anti-fumat a rămas fără asigurare de sănătate

de:
17 iun. 2016
0 Afișari
Iniţiatoarea legii anti-fumat a rămas fără asigurare de sănătate

Aurelia Cristea a mers la medicul de familie pentru un consult şi o trimitere. Deputatul a avut parte de o surpriză neplăcută, în momentul în care şi-a folosit cardul de sănătate.

„În momentul în care a fost introdus cardul de sănătate în sistem a răspuns că persoana Aurelia Cristea nu figurează ca asigurat din data de 1 ianuarie 2015”, a spus Aurelia Cristea, informeză digi24.ro.

Acuzaţia a fost infirmată de Camera Deputaţilor. La solicitarea Digi24, reprezentanţii instituţiei au precizat că ei transmit lunar aceste informații.

Camera Deputaților transmite lunar în sistemul informatic naţional declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, printre care se regăseşte şi Aurelia Cristea. Ultima declaraţie numărul 112 a fost transmisă de Camera Deputaţilor în data de 20 mai, ora 12:14:58, pentru luna aprilie 2016″,se arată în comunicatul instituției.

Problema era în altă parte, conform postului TV.

În perioada anterioară acestei date doamna deputat a fost ministru, plăţile erau făcute din veniturile pe care dânsa le lua de la Guvern. În momentul în care dânsa a revenit la activitatea de deputat, circuitul informaţional de plată, nu la nivelul Camerei, ci la nivelul Finanţelor să se fi împiedicat puţin”, a explicat Florin Buicu, preşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor.

Între timp, Aurelia Cristea a încercat să-şi rezolve problema pe cont propriu.

„Sigur că am sunat să întreb la Direcția de Sănătate Publică care e situația. Astăzi nu am mai reuşit să cer recomandarea pentru că evident a durat până când am putut să fac toate aceste investigaţii, norocul meu este că am putut să le fac telefonic. Poate un cetăţean simplu care nu are la dispoziţie un telefon unde să se adreseze, el pierde mult mai mult timp”, a precizat deputata.

Cookies