ARHIVA B365

Iniţiativă prin care taxa radio-TV e plătită doar de cei ce vor serviciul,adoptată tacit de deputaţi

În prezent, taxa este colectată prin intermediul furnizorului de energie electrică. Iniţiatorii proiectului, 19 parlamentari PPDD, consideră că actuala lege impune celor care au contract cu un distribuitor de programe dubla taxare radio-tv, prin intermediul facturii de energie electrică şi prin contractul cu un operator cablu TV.

Aceştia susţin că cetăţenii au dreptul să-şi aleagă liber sursa de informare şi orice cetăţean care deţine aparate dispozitive radio-tv poate să dorească sau nu serviciile SRR sau SRTV şi nu i se poate bloca accesul liber la informare prin condiţionarea menţinerii unei stări contractuale oblgatorii cu SRR sau SRTV.

Astfel, proiectul adoptat tacit prevede că veniturile proprii ale SRR şi SRTV vor proveni din taxe pentru serviciul public de radiodifuziune şi de televiziune provenite de la abonaţii care au optat pentru aceste servicii, surse realizate potrivit obiectului de activitate, donaţii şi sponsorizări, sume încasate din publicitate, din amenzi şi despăgubiri civile, scrie gandul.info.t

Propunerea legislativă a fost adoptată tacit deoarece termenul de dezbatere era 27 martie şi a fost depăşit.

Camera Deputaţilor este prima sesizată cu această propunere legislativă, Senatul este for decizional.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button