LA MINE-N CARTIER

Îngrozitor: 16 tone de gunoaie evacuate dintr-un apartament din Bucureşti, pe geam, cu macaraua.FOTO

Exasperaţi de situaţia creată în apartamentul bucureşteanului – proprietar al locuinţei, vecinii s-au adresat, săptămâna trecută, Primăriei Sectorului 2 pentru a interveni de urgenţă în vederea evacuării tonelor de gunoaie.

Din spusele vecinilor, Radu Hendel, în vârstă de 59 de ani, a fost şofer la RATB şi este proprietarul apartamentului numărul 29 din Strada Popa Nicolae numărul 21, bloc 9. În prezent, acesta nu are nici o sursă de venituri stabilă, lucrând ocazional sau apelând la mila publică pentru obţinerea de bani. În ultimul an nu a mai fost văzut venind acasă, motiv pentru care locuinţa sa a rămas abandonată cu toate gunoaiele din interior. Restanţele la întreţinere au ajuns la suma de 4000 de lei, motiv pentru care asociaţia de proprietari intenţionează să-l acţioneze în instanţă pentru recuperarea banilor.

De altfel, nici nu ar mai putea intra în apartament, maldărul de gunoaie blocând uşa.

Angajaţii Primăriei Sectorului 2 au eradicat focarul de infecţie, au salubrizat locuinţa, au spălat cu clor pentru dezinfectare şi au aruncat cele 16 tone de deşeuri la groapa de gunoi.

Pentru eliberarea locuinţei de gunoaiele adunate de domnul Hendel, angajaţii Primăriei Sectorului 2 au folosit o nacelă cu care au ajuns la etajul 3, prin exteriorul blocului, pentru evacuarea deşeurilor.

Trebuie spus că Primăria Sectorului 2 a intervenit pentru evacuarea gunoaielor din garsoniera proprietate particulară, situată într-un bloc în care este constituită asociaţia de proprietari, având în vedere că exista iminenţa producerii unei epidemii şi îmbolnăvirea vecinilor.

Legal, în astfel de cazuri se procedează astfel: Asociaţia de proprietari solicită Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti să facă o constatare a situaţiei. Cu raportul de constatare al Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, asociaţia de proprietari se adresează Instanţei de judecată pentru a obţine o aprobare de intrare pe proprietatea privată a persoanei, pentru a face curăţenie. Pe baza Hotărârii Instanţei de judecată de încuviinţare de intrare pe proprietatea privată a persoanei, asociaţia de proprietari contractează, contra cost, o firmă de salubrizare, pentru activitatea de evacuare a deşeurilor şi igienizarea locuinţei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button