Îngrijorător: ce pățesc persoanele care fumează dimineața

de:
10 aug. 2013
0 Afișari
Îngrijorător: ce pățesc persoanele care fumează dimineața

Oamenii de stiinta de la Centrul Medical din Pennsylvania spun ca acest lucru poate fi cauzat de faptul ca primii dintre ei trag cu mai mare forta din tigara, deci inhaleaza mai mult fum, scrie realitatea.net.

Astfel, cancerul la plamani, gat si creier reprezinta un pericol mult mai mare pentru ei, odata ce nicotina este transformata in cotinina, un produs extrem de cancerigen.

Potrivit Daily Mail, au fost analizate 4.775 de cazuri de cancer pulmonar si 2.835 de controale de rutina, toti oamenii implicati fumand regulat. Comparativ cu persoanele care fumau la 60 de minute dupa ce se trezeau, pentru cei care faceau acest lucru intre minutele 31-60 riscul era de 1,31 ori mai mare, iar la cei care fumau in prima jumatate de ora crestea de 1,79 ori. Cancerul la cap si gat a fost investigat pe 1.055 de pacienti si 795 controale. Pericolul in cazul celor care fumau intre 31 si 60 de minute dupa trezire crestea de 1,59 ori, iar la cei din prima jumatate de ora era de 1,59 ori mai mare. Profesorul Robert West, care a luat parte la studiu, spune ca acest lucru se intampla deoarece intensitatea cu care este consumata tigara este mult mai mare la scurt timp dupa desteptare, astfel incat mai multa nicotina patrunde in corp.

Cookies