Înghețata din comerț, EXTREM DE PERICULOASĂ. Ce au descoperit specialiștii

de:
19 aug. 2015
2 afișări
Înghețata din comerț, EXTREM DE PERICULOASĂ. Ce au descoperit specialiștii

Potrivit studiului, îngheţata industrială este, în prezent, un amestec de uleiuri vegetale exotice, zer praf, amidon şi chimicale, un produs dezechilibrat din punct de vedere nutriţional.

La realizarea studiului au fost folosite 55 de sortimente de îngheţată, cu ingrediente şi arome diferite, urmărindu-se: evaluarea nivelului de informare al consumatorului prin intermediul etichetei, identificarea ingredientelor folosite la fabricarea produsului în vederea prezentării unor puncte de vedere privind calitatea acestora, identificarea aditivilor alimentari din produsele analizate şi prezentarea posibilelor efecte ale acestora asupra sănătăţii consumatorului de îngheţată industrială şi prezentarea unor sugestii de consum, potrivit romaniatv.net.

„Îngheţata industrială a ajuns să fie un amestec de uleiuri vegetale exotice, despre care nu ni se spune dacă sunt hidrogenate sau nu, zer praf, amidon, zahăr adăugat şi chimicale din belşug. Acest produs, dezechilibrat din punct de vedere nutriţional prin conţinutul ridicat de acizi graşi saturaţi şi zahăr adăugat, nu trebuie consumat de către copii şi persoane cu afecţiuni cardiovasculare, diabet şi boli metabolice. Totodată, trebuie consumat ocazional de către adulţi, în cantităţi mici, de 40 – 60 de grame”, susține preşedintele APC România, conf. univ. dr. Costel Stanciu.

Cookies