ESENTIAL

ING concediază 7.000 de angajaţi şi investeşte în platformele sale digitale

Deciziile vin pe fondul presiunilor cu care se confruntă instituţia din cauza cerinţelor autorităţilor de reglementare privind capitalul şi a ratelor scăzute ale dobânzilor.

În următorii cinci ani, ING Groep va investi 800 milioane de euro în platformele sale digitale şi va aloca un miliard de euro pentru acoperirea costurilor legate de concedieri.

Şi Commerzbank AG, a doua mare bancă din Germania, a anunţat joi că va concedia aproape 10.000 de angajaţi, mai mult de o cincime din totalul forţei sale de muncă, şi va suspenda plata dividendelor, conform procesului de reorganizare demarat de noul director general Martin Zielke.

La sfârşitul lunii iunie, ING avea pe plan global 51.833 de angajaţi.

Directorul general al ING, Ralph Hamers, vrea să transforme banca într-o bancă orientată pe Europa şi vrea să extindă activitatea de creditare către consumatori şi companii în afara pieţei domestice, pe măsură ce dobânzile extrem de reduse şi cerinţele organismelor de reglementare în materie de consolidare a capitalului riscă să reducă profitul.

ING Bank oferă servicii bancare unui număr de peste 34 milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.

Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi – companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice. ING România a obţinut un profit de net de 84 de milioane de lei în T1 2016, cu 3% mai mare decât în T1 2015.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button