Infractorul spaniol cu 55 de identități false a fost găsit la marginea Bucureștiului. În ultimii trei ani a obținut ilegal venituri de peste 10 milioane de euro

05 iun. 2024
1170 afișări
Infractorul spaniol cu 55 de identități false a fost găsit la marginea Bucureștiului. În ultimii trei ani a obținut ilegal venituri de peste 10 milioane de euro
Infractorul spaniol cu 55 de identități false a fost găsit la marginea Bucureștiului. În ultimii trei ani a obținut ilegal venituri de peste 10 milioane de euro Sursa foto: Unsplash

Autoritățile din București au prins un bărbat dat în urmărire de Poliția Spaniolă pentru escrocherii și fraude care i-au adus grupării sale venituri de peste 10 milioane de euro. Bărbatul, care a fost extrădat în Spania și care va fi încarcerat până la proces în regiunea Navarra, avea 55 de identități false cu care își desfășura activitatea ilegală.

Unul dintre cei mai căutați infractori din Spania și din Europa a fost găsit de autoritățile române la marginea Bucureștiului, într-o locuință de unde își coordona gruparea specializată în escrocherii și fraudă. Potrivit autorităților, acesta ar fi obținut prin activitățile sale suma de peste 10 milioane de euro, conform Digi24.

Un infractor vestit din Spania a fost găsit la periferia Bucureștiului, de unde își coordona gruparea infracțională

Născut în Spania, în regiunea sud-estică Murcia, pe numele său Daniel M.V, acesta a fost în vizorul autorităților spaniole și române, care au colaborat pentru prinderea sa într-o operațiune specială denumită Kalinka – Tirano. Operațiunea de prindere a acestui infractor a început în urmă cu trei ani, în 2021, anunță Ministerul de Interne spaniol, când cinci persoane au anunțat că au fost păcălite și le-au fost sparte conturile de WhatsApp.

De-a lungul ultimilor trei ani autoritățile au înregistrat mai bine de 300 de plângeri de țepe date de această grupare infracțională. În timp ce liderul grupării se afla în România, la marginea Bucureștiului, autoritățile spaniole au identificat și reținut alți cinci membri ai grupării în Spania, respectiv în Murcia, Malaga, Tenerife și Alicante. În prezent, Daniel M.V a fost extrădat în Spania, unde este încarcerat și unde așteaptă să fie adus în fața autorităților.

Pentru a putea să își desfășoare activitatea ilegală, bărbatul folosea o imprimantă industrială, cu care își putea tipări documentele false cu care deschidea conturi bancare fie în numele altor persoane fie cu identități false. După ce obținea banii, acesta îi muta în criptomonede. Potrivit autorităților, acesta ar fi avut nu mai puțin de 55 de identități false.

CITEȘTE ȘI

Cookies