Zeci de percheziții în București și alte trei județe la cămătari

de:
14 mai 2013
1 Afișari
Zeci de percheziții în București și alte trei județe la cămătari

În data de 14.05.2013, a fost declanşată o acţiune la care participă 15 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi peste 400 de lucrători de poliţie, fiind efectuate 40 de percheziţii domiciliare şi, de asemenea, puse în executare 17 mandate de aducere.

Activitatea infracţională a constat, în principal, în acordarea de împrumuturi cu camătă, respectiv sume mari de bani (de nivelul miilor, zecilor şi chiar sutelor de mii de euro) pentru perioade scurte de timp (dobânda depăşind în unele situaţii suma împrumutată), către persoane care practică jocuri de noroc la cazinouri, iar în cazurile în care sumele nu erau restituite la termen învinuiţii exercitau presiuni (inclusiv ameninţări cu acte de violenţă fizică) în acest sens.

Cercetările în cauză sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, I.G.P.R. – Direcţia Investigaţii Criminale şi D.G.P.M.B. – Serviciul Investigaţii Criminale Sector 2, cu sprijinul tehnic al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Direcţiei de Informaţii şi Protecţia Internă.

Cookies