ARHIVA B365

Înființarea agenției prin care Guvernul vrea să vândă bunurile confiscate, aprobată de deputați

Proiectul de înființare a noii agenții a fost aprobat de deputați cu 221 de voturi pentru, un vot împotrivă și 9 abțineri, ultimele din partea deputaților UDMR.

Noua agenție se numea inițial „Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Sechestrate”, dar deputații au decis să schimbe denumirea acesteia, scrie profit.ro. 

Principala atribuție a noii structuri va fi valorificarea bunurilor sechestrate în cadrul procesului penal.

Conducerea va fi asigurată de către un director general numit de ministrul Justiției, iar activitatea operațională va fi coordonată de un Consiliu Director format din câte un reprezentant al Ministerului Justiției, al Consiliului Superior al Magistraturii, al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, al Direcției Naționale Anticorupție, al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, al Ministerului de Interne, al Ministerului Finanțelor, precum și al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

În termen de un an, Agenția trebuie să realizeze, la nivel național, un inventar al bunurilor mobile și imobile pentru care pot fi aplicate măsurilor asigurătorii și al stadiului în care se află.

Proiectul trebuie promulgat de către președintele Iohannis.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button