Infernul de la cozile cu sacii cu voturi, la Birourile Electorale din Sectoarele 2, 3 și 6. Președinții secțiilor așteaptă, în căldură, de dimineață

10 iun. 2024
357 afișări
Infernul de la cozile cu sacii cu voturi, la Birourile Electorale din Sectoarele 2, 3 și 6. Președinții secțiilor așteaptă, în căldură, de dimineață
Infernul de la cozile cu sacii cu voturi, la Birourile Electorale din Sectoarele 2, 3 și 6. Președinții secțiilor așteaptă, în căldură, de dimineață | Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mai mulți președinți ai unor secții de votare din Sectoarele 2, 3 și 6 sunt încă de dimineață în căldură, așteptând să poată preda sacii cu voturi, dar și tabletele la Birourile Electorale. Până când acestea nu sunt predate, membrii comisiilor nu sunt eliberați de responsabilitatea avută.

Cozi infernale la Birourile Electorale din Sectoarele 2, 3 și 6

Sunt cozile infernale pentru predarea sacilor cu voturi la Birourile Electorale din Sectoarele 2, 3 și 6. Oamenii sunt nevoiți să stea în caniculă, conform informațiilor transmise de HotNews.ro. Mai precis, este vorba despre secțiile de votare unde nu au putut fi încheiate procesele verbale din cauza unor nereguli.

Din acest motiv, președinții secțiilor sunt nevoiți să ducă sacii cu buletinele de vot la Biroul Electoral de Sector pentru încheierea proceselor verbale. În această situație se află un număr neașteptat de secții.

Conform informațiilor oferite de Radu Mihaiu, doar în Sectorul 2 au existat probleme în 100 de secții:

Este o problemă mare pentru că peste 100 de secții sunt cu probleme, în sensul că nu au reușit să încheie procesele verbale la secția de votare și ele trebuie făcute la Biroul Electoral de Sector, ceea ce a creat o problemă neanticipată.

Te-ar mai putea interesa și:

Anamaria Revnic-Călugărița, purtătorul de cuvânt al Biroul Electoral Municipal București a confirmat pentru HotNews.ro că există o problemă în ceea ce privește cozile, însă organizarea ține de Prefectură și pe Primăriile de sector.

Astfel că, Biroul Electoral Municipal București nu poate interveni pentru a remedia situația:

Nu putem interveni. Trebuiau să se organizeze ei la nivel local, să facă o programare, să le ofere oamenilor condiții. În orice caz, președintele autorității electorale a luat legătura cu cei mai mulți dintre primari și a insistat să li se ofere condiții optime, să li se dea apă, să li se ofere un spațiu unde să stea la umbră. Însă mai mult de atât nu putem interveni.

Un cititor al HotNews.ro a transmis că la Biroului Electoral al Sectorului 3, zeci de președinți de secții așteptată încă de dimineață pentru a preda sacii:

Este o bătaie de joc. Oamenii sunt în picioare de ieri, de la 5 dimineața și nu mai rezistă. Riscul este ca unii să cedeze și să lase acolo buletinele de vot, ceea ce deschide calea de fraudă.

Biroul Electoral S3 a declarat că oamenilor le-au fost oferite condițiile necesare, apă și hrană. De asemenea, instituția a informat și că persoanele care așteaptă deja de ore în șir sunt președinții secțiilor unde nu au putut fi închise procesele verbale.

Cookies