BAZAR

NOAPTEA CASELOR, 27 septembrie.CASE CU POVEȘTI. Circuitul spațiilor domestic-culturale din București

NOAPTEA CASELOR, 27 septembrie: În seara de 27 septembrie până dimineața pe 28 septembrie, începând cu ora 18:00 se face un circuit al spațiilor domestic-culturale din București. O hartă cu toate casele de vizitatat se poate găsi pe pagina de Facebook a evenimentului – NOAPTEA CASELOR.

NOAPTEA CASELOR, 27 septembrie: Organizatorii și locatarii caselor au pregătim pentru NOAPTEA CASELOR expoziții, spații de socializare și petrecere, dar și multe alte surprize. Programul complet al evenimentului poate fi consultat aici.

Iată casele ce se află pe lista ce trebuie bifată în NOAPTEA CASELOR din București:

NOAPTEA CASELOR, 27 septembrie: Aviatorilor IX

Un spatiu neconventional pentru evenimente socio-culturale, centrat pe manifestari muzicale, artistice si educative. Alternativ este si galerie de arta si instalatii vizuale, mini cinematograf, ceainarie, si cocktail-bar, meeting point si workshop venue. Galeria IX suntem noi, intr-un monument de architectura din 1929 pe Aviatorilor nr. 9.

NOAPTEA CASELOR, 27 septembrie: Artskul

Artskul este o școală de arte și meserii cu casa lângă Guvern (Paris, 16). Nu chiar școală, ci mai degrabă o comunitate de instructori și elevi ce explorează împreună muzică, filosofie, vj-ing, sound design, poezie, turntablism, astrofizică, trompetă, jurnalism, video documentar/experimental, sampling audio și continuă.

NOAPTEA CASELOR, 27 septembrie: The CAN

The Collective Art Neighbourhood este un proiect de arta contemporana care functioneaza ca platforma de dialog, studio open-space si galerie de arta.

NOAPTEA CASELOR, 27 septembrie: Artidava

Centrul cultural independent Artidava este un spatiu artistic independent, creat si administrat de Asociatia Culturala Macaia.

Casa este din 1938 in stil mediteranean si a fost construita de Alexandru Popescu-Necşeşti.

NOAPTEA CASELOR, 27 septembrie:  Scrie despre tine

Casa „Scrie despre tine” este un loc unde se întâmplă întâlniri între oameni care vor să scrie despre prezent. „Scrie despre tine” este un proiect independent care produce texte noi pentru teatru și film și antrenează autori care vor să-și povestească lumea, indiferent de experiența anterioară în domeniul artistic.

Proiectul a fost inițiat in 2010 de actorul Sorin Poamă și regizoarea Vera Ion, care au construit în timp, împreună cu partcipanții la atelier, o nouă metodă de dramaturgie, îmbinând tehnici de scriere dramatică cu tehnici de actorie și povestire. „Scrie despre tine” a produs între 2010 și 2014 8 spectacole noi, în regim independent și este susținut integral de publicul său.

NOAPTEA CASELOR, 27 septembrie: Casa Lupu

Stabilimentul cunoscut sub numele de Casa Lupu este un apartament de 150 mp care a fost inchiriat de aproximativ 30 de persoane cu scopul de a fi un spatiu comun de munca si joaca. Apartamentul a functionat, pentru o perioada, ca un spatiu public-privat, unde s-a nascut o comunitate de oameni care, chiar daca a mai crescut, au ramas la fel de energici.

In prezent am cucerit trei etaje din blocul interbelic situat pe strada Dionisie Lupu, la numarul 31. Cele trei apartamente aproape identice au ca rezidenti permanenti 14 oameni care au decis de comun acord sa redeschida usile Casa Lupu pentru o seara.

NOAPTEA CASELOR, 27 septembrie:  Grădina Viitorului

Mediu educational modular ce functioneaza ca incubator de inovatie tehnologica si makerspace. 

NOAPTEA CASELOR, 27 septembrie: Casa Jurnalistului

Suntem o comunitate de reporteri independenți. Ne-am adunat într-o casă și punem la cale jurnalismul viitorului.

PROGRAM pentru toată noaptea:

În casă: proiecții cu toate filmele pe care le-am făcut, în ordine cronologică.
În curte: expoziție foto cu cele mai tari cadre prinse în documentări.
În cramă: party antropologico-fantastic.

NOAPTEA CASELOR, 27 septembrie:  Home Mătăsari

Am construit impreuna o casa in care planurile si ideile se aseaza de la sine pe taramul niciodata explorat indeajuns, cel al cuturii si al umanitatii. 

NOAPTEA CASELOR, 27 septembrie: Colivia

Departe de a fi un spatiu care ingradeste zborul, Colivia este un experiment locativ care-si deschide portile, uneori, catre publicul larg. Intr-o casa boiereasca, construita la inceputul secolului trecut, s-a conturat un spatiu non-profit cu tot felul de indeletniciri: dezbateri, stagiune teatrala, targuri etc.

Salonul cu usi mari din lemn alb si geamuri de cristal, cu soba veche si o biblioteca cu semineu, a fost animat de evenimente culturale incepand cu toamna lui 2013. Spatiul impresioneaza prin acustica si prin atmosfera de intimitate pe care o resimti atunci cand ocupi un loc in amfiteatrul improvizat din paleti de lemn si materiale reciclate.

Dincolo de orice etichete mai mult sau mai putin actuale – spatiu cultural alternativ, hub cultural, Colivia este un loc generos, o intersectie in care oamenii se pot intalni pentru un schimb de idei.

NOAPTEA CASELOR, 27 septembrie: Carol 53

CAROL 53 este un mediu deschis ce stimulează, încurajează și promovează inițiativele persoanelor sau grupurilor de persoane. Este un spațiu impartial politic și nondiscriminator. Dorim să oferim un cadru neutru în care parți divergente sau convergente ale societății își pot confrunta și dezbate ideile, redefini comunicarea între acestea și de a contura noi raporturi între generații, ocupații și interese în scopul dezvoltării orașului și culturii acestuia.

Imobilul de pe B-dul Carol I nr. 53, monument istoric de clasă B,este proiectat in 1912 de către arhitectul Radu Culcer, pentru avocatul Mihail Pașcanu. Naționalizat și transformat în „Sediul Sindicatelor raionul 1 Mai ” in 1952, revine proprietarilor de drept, Ștefan și Ioana Bortnowski in 2008. Sunt începute lucrări de renovare întrerupte in scurt timp, iar casa este vandalizată până în primăvara anului 2012 , in pofida încercărilor repetate de oprire a distrugerilor.

NOAPTEA CASELOR, 27 septembrie: Casa Elisabeta

Elisabeta 37, ultimul etaj, ap. 17 – spatiu de coeziune culturala intr-un apartament abandonat si revitalizat de catre un colectiv de artisti polivalenti.  

NOAPTEA CASELOR, 27 septembrie: Interfon 77

Interfon77 este butic de creație și casă de oameni.
Interfon77 buticul face ce agențiile de publicitate n-au răbdare – intimitate între branduri și oameni.
Interfon77 casa e un apartament comunist în care ne jucăm de-a melancolia.  

NOAPTEA CASELOR, 27 septembrie: Casa de pe chei

Casa de pe Chei este un spatiu de lucru pentru minti tinere si creative, un proiect dezvoltat de ONG-ul ArtWe. Din primavara pana-n toamna, gradina Casei devine loc pentru evenimente diverse din aria de interes a industriilor creative. In prezent, Casa de pe Chei gazduieste ateliere&birouri.

 Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button