Inedit în Bucureşti: Copaci vopsiţi multicolor, în stil Pop art. GALERIE FOTO

de:
31 iul. 2013
1 Afișari
Inedit în Bucureşti: Copaci vopsiţi multicolor, în stil Pop art. GALERIE FOTO

Cum această perioadă nu este una optimă pentru replantarea altor copaci, acest lucru putând fi posibil doar în repaos vegetativ, a fost dată o pată de culoare aliniamentului stradal, informează ADPDU Sector 6. 

Astfel, mai mulţi arbori de pe strada 1 mai din cartierul Drumul Taberei au fost vopsiţi multicolor pentru a aduce o pată de culoare pe lângă „cenuşiul comunist” al blocurilor. 

„La început de mandat, am găsit în Sectorul 6 peste 20.000 de mii de cereri nerezolvate de toaletare a arborilor. În campanii succesive, susţinute, am reuşit să rezolvăm peste 16.000 dintre ele. În unele cazuri însă, degradarea arborilor era majoră. Aşadar, am găsit o soluţie temporară, prin care aceşti copaci să fie păstraţi, deoarece replantarea este imposibilă în această perioadă. Soluţia a fost pictarea copacilor în culori vesele, decorative. Din păcate, Bucureştiul este suprasaturat de griurile comuniste, astfel că am hotărât să folosim gama cromatică specifică pentru curentul artistic pop art. Iniţiativa a fost bine primită de către membrii comunităţii, în special de către cei mici”, a declarat pentru B365.RO, primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Mai multe imagini sunt disponibile în fotogalerie. 

Mini-insule de verdeaţă, amenajate în zonele aglomerate din Sectorul 6

Sufocat de betoane şi prăfuit, Bucureştiul nu se poate lăuda că oferă acum cele mai bune condiţii în privinţa spaţiului verde necesar fiecărui locuitor. Însă, încercările din ultima perioadă de a amenaja noi suprafeţe verzi aduc o schimbare considerabilă în peisajul urban al bucureştenilor.

Astfel, în Sectorul 6 a fost demarată o campanie de amenajare a unor insule de verdeaţă în zonele aglomerate, mai ales unde este trafic auto intens, precum Răzoare, Lijerului, Crângaşi, Drumul Taberei, Cotroceni. Detalii găsiţi aici. 

În prezent, echipele ADPDU Sector 6 desfăşoară mai multe proiecte de întreţinere a spaţiului verde, prin toaletarea şi defrişarea arborilor stradali şi din parcuri.  

Pictură murală deosebită, pe un bloc din Militari

Recent, tot în Sectorul 6, blocul 22 din Bulevardul Iuliu Maniu, nr. 128-134 a suferit transformări radicale în urma picturii murale executate pe faţada imobilului. Proiectul a fost realizat în contextul aniversării, în anul 2013, a 20 de ani de la semnarea Tratatului cu privire la relaţiile prieteneşti şi la cooperarea dintre Republica Polonă şi România. Pictura murală, care are ca temă prietenia tradiţională ce leagă cele două popoare, se referă simbolic la bunăvoinţa poporului roman, mai precis, a românilor care i-au ajutat pe polonezii nevoiţi să îşi părăsească ţara în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Autorii picturii murale sunt tinerii artişti polonezi, elevi la şcoala de Pictură Murală din Gdańsk (SPMG): Justyna Posiecz-Polkowska, Anna Taut şi Wojciech Woźniak, sub îndrumarea lui Rafał Roskowiński şi Jacek Zdybel.

Cookies