Industria „Arsenie Boca” a ajuns în China. Icoanele sunt fabricate la 8.000 km distanță de România

de:
19 oct. 2015
2 afișări
Industria

„Compania de obiecte religioase Fengming a fost înfiiinţată în 2003, are peste 50 de lucrători şi este specializată în realizarea picturilor, tablourilor şi suvenirurilor religioase bizantine, ortodoxe şi catolice. La realizarea lor sunt folosite aurul, argintul, lemnul, aloe, sticla, şi alte materiale, iar piesele au preţuri accesibile. Clienţii noştri sunt Statele Unite, Australia, Rusia, Bulgaria, Ucraina, România, Orientul Mijlociu, Israel”, se prezintă fabrica Fengming, pe Internet.

Tablourile ambalate iau calea exportului, iar în final ajung şi în târgurile de obiecte religioase din preajma mănăstirilor, unde sunt oferite ca obiecte sfinţite la preţuri de la 20 de lei. În apropierea mănăstirii Prislop, unde se află mormântul părintelui Arsenie Boca, zeci de comercianţi oferă spre vânzare o gamă impresionantă de astfel de obiecte, cu chipul duhovnicului. „Mulţi dintre cei care vând astfel de obiecte, despre care noi spunem că sunt sfinţite, sunt achiziţionate de la un preot, care le vinde en-gros. El le aduce cu maşina, dar nu ştim mai multe despre provenienţa lor. Se poate să fie fabricate şi în China, dar important e ce cred oamenii despre ele”, a afirmat Maria, o vânzătoare din Silvaşu de Sus, angajată la una dintre tarabele cu obiecte religioase de la Prislop, scrie adevarul.ro. 

Arsenie Boca este confundat însă cu Iisus Hristos. Tablourile care îl înfăţişează pe călugărul român sunt prezentate ca fiind „obiecte religioase cu Iisus Hristos în stil ortodox rusesc, împodobite cu argint. O altă icoană realizată de manufacturierii chinezi, îl prezintă pe Arsenie Boca alături de un crucifix şi de mesajul „Cât asculţi de Dumnezeu, atât ascultă şi Dumnezeu de tine”, oferind aceeaşi explicaţie care conţine confuzia cu Iisus Hristos. Iar pentru amatorii de suveniruri catolice, într-o altă serie de tablouri, decorate în culori aurii, Arsenie Boca este înfăţişat purtând o mantie pontificală.

Cookies