Indicatorul care blochează indicatorul, inovație excepțională la o trecere de pietoni de lângă Parcul IOR

22 apr. 2024
195 afișări
Indicatorul care blochează indicatorul, inovație excepțională la o trecere de pietoni de lângă Parcul IOR
Indicatorul care blochează indicatorul, inovație excepțională la o trecere de pietoni de lângă Parcul IOR. Sursa foto: Facebook / Gruia Dragomir

Ce se întâmplă dacă nu vezi semnul de circulație de un alt semn de circulație, plantat cu jumătate de metru în față? Această situație se găsește în cartierul Titan, pe strada Constantin Brâncuși, de la intrarea în parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza). Înaintea unei treceri de pietoni sunt puse două semne care semnalizează zebra pentru pietoni, problema e că sunt despărțite doar de un copăcel și primul îl acoperă complet pe al doilea, care mai are și semnale luminoase.

Două indicatoare de circulație identice au făcut „sandwich” un copăcel în Sectorul 3 al Capitalei. „Inovația” a răsărit vizavi de parcul IOR, în dreptul unei treceri de pietoni, unde a fost „dublat” indicatorul care semnalizează prezența trecerii de pietoni. Cele două semne de circulație sunt separate de jumătate de metru, astfel că semnul din fața copăcelului, proaspăt instalat, îl acoperă pe cel de-al doilea, care este dotat și cu lumini de semnalizare.

Cum funcționează inovația din Sectorul 3, indicatorul care acoperă alt indicator de circulație

Indicatorul dublat a fost fotografiat și postat pe Facebook de un cetățean care a scris în descrierea postării „În sectorul 3, bineînțeles, la o trecere de pietoni de langa IOR au dublat semnul de circulație cu trecerea de pietoni :)) iar cel care i-a luat fata blochează semnalele luminoase pe care le emite primul, primul fiind conectat la un panou solar, după cum se vede”.

În secțiunea de comentarii, există internauți care au acuzat că la această trecere de pietoni este un risc extrem de ridicat de accidente, din cauza șoferilor care circulă pe această stradă cu viteză crescută.

„Nu aveți idee câte accidente se produc aici. Și dacă nu-s accidente nu e zi în care să n-aud frâna aia bruscă cu „scârț”. Aștept și „poc” dar se aude cam o dată la 2 săptămâni „poc”
De ce? Unii șoferi au impresia că semaforul de dinainte din intersecția de la Potcoava e ceva organizat de Formula1 sau Nascar, și deja la jumatatea drumului dintre intersecție și trecere au suta de kmph. E doar o chestiune de timp până se va întâmpla ceva fatal pentru vreun pieton.”

Acum rămâne de văzut, ce se va întâmpla – va dispărea unul dintre indicatoare, sau se va merge pe zicala pomenită și în comentariile postării: „Să fie să se găsească, mai bine să prisosească”?

Ar putea fi o imagine cu iarbă, stradă, drum şi copac
Sursa foto: Facebook / Gruia Dragomir

CITEȘTE ȘI

FOTO | Pajiștea Petricani, sora mai mică a Parcului Natural Văcărești, într-una dintre cele mai frumoase imagini din București

FOTO | “Uite motoreta cu ataș!” Și un borcan de polițist pe trotuarul din fața BNR, pe vremuri fără gard și stâlpișori. Cu autobuzul 32 pe strada Doamnei, în Bucureștiul din ‘61

Cocoașa din groapă, un sinistru limitator de viteză improvizat pe strada Stupilor din București. Pur și simplu îți rupi mașina

Tags:
Cookies