ARHIVA B365

Indicatorii economici pentru concesionarea Stadionului Lia Manoliu, respinşi de CGMB

Consilierii generali au respins pentru a doua oară în ultimele luni proiectul de hotărâre ce prevede termenii economici în cazul concesionării serviciilor de operare şi mentenanţă a Stadionului Lia Manoliu.

Conform estimărilor municipalităţii, cel ce va prelua administrarea noului stadion va înregistra în primii doi ani pierderi de aproximativ 710.000 euro. Operatorul va înregistra profit abia în al treilea an, şi atunci în cuantum de 15.000 euro. Administratorul va recupera însă în următoarea perioadă. Conform studiului de fundamentare, începând cu al treilea an şi până la al 20-lea an al contractului operatorul va înregistra un profit de 30 milioane euro.

În schimb, Primăria va primi din partea operatorului o redevenţă. Conform studiului citat anterior, Primăria Capitalei ar avea de la stadionul Lia Manoliu un profit de 4,4 milioane euro în 20 de ani.

Deşi proiectul a fost respins deja de două ori de consilierii generali, primarul general, Sorin Oprescu, spune că nu va renunţa şi îl va readuce pe ordinea de zi a CGMB până când el va fi aprobat de consilierii generali.

Stadionul Lia Manoliu va fi terminat la începutul lunii august şi va avea 55.000 de locuri şi două parcări supraetajate, una cu 1.800 de locuri, ce va avea pe acoperiş terenuri de sport, şi alta cu 850 de locuri. Noua construcţie va fi inaugurată la 10 august, cu meciul de fotbal România-Argentina, iar în 2012, va găzdui finala UEFA Europa League. Costul lucrării a ajuns în prezent la 736 milioane de lei. Contractul iniţial, semnat în 2007, prevedea un cost de doar 489 milioane de lei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button