Indicatoare rutiere şi separatoare de sensuri de aproape 5 milioane de euro în Capitală

de:
06 mai 2011
0 afișări
Indicatoare rutiere şi separatoare de sensuri de aproape 5 milioane de euro în Capitală

Acordul cadru presupune lucrări de proiectare şi de executare covoare antiderapante rosii care vor fi aplicate, în special, în zona şcolilor, dar şi la trecerile de pietoni periculoase. De asemenea, vor fi instalate limitatoare de viteză, benzi rezonatoare, separatoare de sensuri precum şi indicatoare rutiere de “trecere de pietoni”şi “spital”, echipate cu flash-uri alimentate de panouri fotovoltaice, dar şi marcaje rutiere termoplastice pentru străzile nou reabilitate şi pentru parcări, anunţă Administraţia Străzilor, instituţie subordonată municipalităţii.

„În baza documentului şi doar în funcţie de necesitaţi (avize Comisia Tehnică de Circulaţie) şi de bugetul aprobat, autoritatea contractantă va semna contracte subsecvente”, spun reprezentaníi Administraţiei Străzilor.

La sfârşitul anului trecut, Administraţia Străzilor a plătit firmei UTI Traffic Management 800.000 de euro pentru instalarea a 14.000 de separatoare de sensuri. Dispozitivele au rezistat mai puţin de o lună, fiind puse la pământ de şoferii care au trecut cu uşurinţă peste ele. Astfel, cei de la UTI au fost nevoiţi să le înlocuiască, la puţin timp după ce le montaseră. 2.015 de separatoare au fost înlocuite la sfârşitul anului trecut, iar alte 8.422 în luna martie.

Tot UTI a primit de la Administraţia Străzilor, în acest an, contracte de aproape 18 milioane de lei pentru întreţinerea şi modernizarea semafoarelor din Bucureşti. Contractul pentru service, întreţinere, mentenanţă automate de dirijare a circulaţiei şi modernizare a instalaţiilor de semaforizare are o durată de trei ani.

În 2011, au fost amplasate limitatoare de viteză în peste 70 de locaţii din Capitală, iar între anii 2009 – 2011, au fost instalate treceri de pietoni cu flash-uri în 63 de locuri din Capitală. În plus, faţa de separatoarele de sens, deja montate pe raza Municipiului Bucureşti, Comisia Tehnică de Circulaţie a mai aprobat instalarea unor astfel de marcaje în alte 10 locatii. În viitor, se are în vedere şi montarea de astfel de separatoare înaintea statiilor RATB, cu scopul de a diminua numărul de accidente, spun cei de la Administraţia Străzilor.

Cookies