“Îndepărtare Ștergere Tatuaje București” este numele unei afaceri care a început acum patru ani în capitala României. În anii '70, băieții se tatuau în armată, își făceau zarul cu 5 puncte care semnifică singurătatea între patru pereți, deși în armată numai singur nu ești. Apoi, a apărut “Cupidonul”, floricelele, înscrisurile rudimentare, “I love you baby”. După anul 1989, moda tatuajelor a explodat. Astăzi, în București sunt peste 300 de saloane, dar numai 11 au autorizație de funcționare de la DSPB. In plus, patronii de saloane susțin că mai există vreo mie de tatuatori care lucrează la negru, în blocurile din București. Pentru “Îndepărtare Ștergere Tatuaje București”, orice greșeală, înseamnă un client nou. Dacă ați avut o rătăcire, mai jos aflați cum o puteți îndrepta.
Când iubești, faci multe prostii, cum ar fi să-ți aplici un tatuaj. Dar lanțul de iubire se poate rupe, vasul de porțelan se sparge, apa trece, iar tatuajele rămân. Cum le scoți? Cât te costă? Cât te doare?
Sondajele de opinie spun că o jumătate dintre cei tatuați se razgândesc și vor să scape de marcaj. Pur și simplu “pecetea” nu se mai potrivește cu personalitatea lor, cu ceea ce simt și gândesc. Pentru cei care și-au desenat prostii pe corp, s-a inventat și metoda laser care scoate neplăcerea din piele. Laserul produce impulsuri scurte, de ordinul nanosecundelor și reușește să îndepărteze toți pigmenții. Tratamentul este diferit pentru fiecare pacient în parte, se ține cont de vârstă, de tipul de tatuaj, culoarea pielii, adâncimea și suprafața tatuajului.
Procedura de scoatere a tatuajelor presupune o spațiere a ședințelor la 8-12 săptămâni pentru a permite organismului să elimine total fragmentele de culoare, iar pielea să aibă timp să se facă bine. Nu e un fel de burete care șterge totul pe loc, nici o radieră, ci ditamai laserul, frate. Fiți atenți cu ce pecete va însemnați, ca să nu vă pară rău.
Tatoo OFF este o firmă din București, specializată în scoaterea tatuajelor nedorite.
Tattoo OFF: “Am început cu un laser nou ND-YAG Q-switched, urmând să îmbunătățim și aparatura, achiziționand mai multe lasere și înlocuind un laser după 18 luni de folosință. Deși ele pot fi folosite până la 10 ani. În prezent avem 3 lasere: ND-yag Q-switch portabil, ND-YAG Q- Switched profesional și mult râvnitul, PicoLaser. Acestea fiind complementare și, în funcție de tatuajul clientului, alegem tehnologia pentru cele mai bune rezultate și cât mai puține neplăceri. Investim continuu să îmbunătățim calitatea serviciilor, de la spațiu si până la consumabilele folosite. Laserele au și ele niște consumabile (lămpile și revizii), care dacă nu sunt înlocuite, nu mai dau randament.”.
Tattoo OFF: “Tatuajele sunt pe viață și orice procedura de îndepărtare reprezintă UN act medical. Prin urmare se realizează în urma unui acord de consimțământ în care clientul își asumă starea de sănătate și respectarea indicațiilor post-procedură. Tratamentul cu laserul pentru tattoo removal se adresează oamenilor sănătoși! De aceea ne și selectăm clienții după o politică internă dezvoltată de-a lungul anilor.”
Tattoo OFF: “Putem scrie cărți despre clienții noștri și experiențele noastre cu ei, însă totodată le protejăm informațiile și le oferim toată discreția. Prin politica noastră nu întrebăm ce reprezintă tatuajul pe care nu și-l mai dorește și de ce dorește ca el să fie îndepărtat. Avem clienți de toate varstele, de la minori însoțiți de părinți, până la persoane de 70+ ani. În ultima perioadă a explodat realizarea de tatuaje și prin urmare într-un anumit procent și dorința de a scapa de ele. Doar că este mult mai ușor să îți personalizezi pielea, decât să ajungi să ai un țesut ca și cum nu a fost nimic acolo. În general majoritatea tatuajelor pot fi îndepărtate in proporție de maximum 90-95 %”.
Tattoo OFF: ”Procesul de îndepărtare fiind mult mai complex și ținând cont de o multitudine de factori (vârstă, poziție pe corp, coloristică, mărime, densitate, compoziția chimică a pigmentilor folosiți, sistem imunitar, fototip al pielii, câtă vitamina A și câtă vitamina K, stil de viață și mulți alți factori). Avem clienți din toate categoriile sociale și de toate vârstele. De la persoane care au dificultăți în a scrie, până la directori de corporații, anteprenori de succes, piloți de avion și vedete. Ponderea este mai mare în rândul femeilor și cu o medie de vârstă de 25-27 de ani. Am efectuat tratamente pe toate zonele corpului și am avut clienți cu tatuaje peste tot”.
Tattoo OFF: “Ca politică nu intervenim pe ploape și pe penis. În rest, nu există zona în care să nu intervenim. Unii dintre clienți ne apelează imediat după ce și-au realizat unul. Ori pentru că a fost o pulsiune de moment, ori că nu a ieșit cum își doreau. Doar că tatuajele proaspăt realizate sunt mai greu de îndepărtat decât cele vechi. Avem ca pondere de 25% scrisuri sau nume, care nu mai sunt dorite sau portrete ale diverselor persoane dragi”.
Tattoo OFF: “Uneori sunt tatuaje la modă, într-o zi am avut 6 clienți care doreau să îndepărteze lei/tigri, iar în alte zile sunt preponderente tatuajele cu trandafiri. Cel mai mare tatuaj pe care le-am îndepărtat a fost pe tot spatele. Mulți dintre clienți nu vor să le îndepărteze definitiv, doar să le diminueze pentru a-și realiza un alt tatuaj. Iar cei care deja au bătut ceva peste, complică procesul de îndepărtare deja complicat și își scad drastic șansele să scape de tatuajul nedorit. De multe ori cover-up-ul iese defectuos pentru că este influențat de tatuajul anterior. De aceea mulți tatuatori artiști ne recomandă înainte de-a realiza un cover up”.
Tattoo OFF: “Tatuajele sunt la modă și credem că ai noștri clienți doresc să își personalizeze pielea pentru a fi diferiți. Vedem peste tot persoane tatuate, care influențează tinerii în a-și realiza un tatuaj. Jucători celebrii de fotbal. vedete internaționale, etc, pun umărul la a îngroșa programările la saloanele de realizarea tatuajelor. Doar că prin dinamica vieții, noi nu mai suntem persoanele de ieri, nu simțim în unele cazuri că tatuajul de care eram mândri, ni se mai potrivește. Dar el este acolo! Sau persoanele care au influențat dorința de a ne tatua și a le păstra forever, nu mai fac parte din viața noastră. Industria de tattoo a crescut enorm, acum tatuajele chiar putem să le considerăm o artă. Sunt tatuaje care arată 1:1 cu o imagine, însă chiar și așa…ne plictisim. Plictisul face parte din cotidianul nostru, cum tot din cauza plictisului, unele persoane își fac un tatuaj”.
Nota B365.ro: De mai bine de un an, micile afaceri din București sunt într-o luptă inimaginabilă, într-o teribilă luptă pentru supraviețuire. Dar micile afaceri mai au o particularitate admirabilă: sunt “mânuite” de adevărați războinici, de supraviețuitori care, când le fuge pământul de sub picioare, învață să zboare. Sunt zeci de mici antreprenori care, de un an de zile, fac nopțile zile și socotesc fiecare centimă cu un singur scop: să nu înceteze să existe. Să nu dea oameni afară. Să nu-și piardă clienții care le deveniseră, deja, un fel de amici. Să reziste, să se adapteze și, dacă musai, să se reinventeze. „Micile afaceri din Marele Oraș” este proiectul B365.ro dedicat acestor oameni și afacerilor lor pe care se încăpățânează nu doar să le țină în viață, ci și să le dezvolte, dacă se ivește și cel mai mic prilej. Iată pe cine am mai cunoscut, ce am mai descoperit pînă acum prin București: