Încurcătură la INML București. Familia unui bărbat a primit cadavrul unei femei. „Să nu deschideți sicriul, este deja în putrefacție”

24 nov. 2022
529 Afișari
Încurcătură la INML București. Familia unui bărbat a primit cadavrul unei femei. „Să nu deschideți sicriul, este deja în putrefacție”
Două cadavre încurcate, la INML București| Inquam Photos / Octav Ganea

Două cadavre de la Institutului de Medicină Legală (INML) din București au fost încurcate. Instituția a descoperit în luna noiembrie o greșeală ce a avut loc în luna august, când trupul unei femei a fost confundat cu cel al unui bărbat, iar rudele acestuia au plecat acasă cu cadavrul greșit.

Două cadavre au fost încurcate la INML București

După trei luni Institutului de Medicină Legală a constata că o familie care a venit să ridice trupul neînsuflețit al rudei lor, a primit un alt cadavru, conform Antena 3.

Respectiva familie venise pentru a ridica cadavrul unui bărbat, cu toate astea, oamenii au primit acasă trupul fără viață al unei femei. Se pare că această greșeală a fost comisă în vara acestui an, când în aceeași perioadă INML a primit două cadavre, pe cel al bărbatului și pe cel al unei femei.

Motivul pentru care familia bărbatului nu a realizat că au primit un cadavru greșit, este că cei de la INML le-au recomandat să nu deschidă sicriul, cadavrul fiind deja în putrefacție.

Cadavrul a fost găsit din greșeală

Eroarea a fost descoperită după trei luni de zile, în noiembrie, când la morga s-a găsit cadavrul ce figura în baza de date ca fiind deja înmânat familiei sale. Trupul bărbatului a fost găsit din întâmplare.

Mai precis, acesta a fost descoperit de către oamenii de la INML când au s-au apucat de curățenie prin frigidere. Astfel, au sesizat că trupul bărbatului se afla încă acolo.

La momentul de față sunt efectuate două cercetări pentru a se stabili exact condițiile în care s-a produs încurcătura. Una este efectuată de către procurări, iar ce-a de-a doua este o anchetă internă.

Cookies