Încurcă lume @ Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe #2

de:
10 sept. 2012
0 afișări
Încurcă lume @ Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe #2

Maratonul Teatrului Independent adună 43 de spectacole de teatru din Bucureşti, Cluj, Sibiu, Tg. Mureş, Bacău. O selecţie din cele mai bune producţii independente profesioniste şi ale şcolilor de teatru. Maratonul se va desfăşura în 11 spaţii de joc: Godot Cafe-Teatru, Teatrul de Comedie – Sala Nouă, Teatrul Arca din cadrul La Scena, Teatrul Apropo, Teatrul Tabu/Legere Live, unteatru, Teatrul LUNI de la Green Hours, Teatrul În Culise, Club UNITER, Teatrul de Sufragerie şi Sala ArCuB.

Maratonul Teatrului Independent își propune să promoveze Teatrul Independent din București și din țară – artiști, producători, spații de joc – prin realizarea unei selecții din cele mai valoroase spectacole independente.

Aceasta va cuprinde cele mai bune producții din toate genurile artelor spectacolului (teatru clasic și contemporan, teatru-social, teatru-dans). Festivalul va cuprinde o secţiune ”Off” cu cele mai valoroase spectacole ale Școlilor de Teatru din București și din țară. Acestea vor fi scoase din contextul școlii și prezentate publicului larg pe scenele independente ca spectacole împlinite.

În cadrul Festivalului va avea loc și premiera piesei  ”A Junk Tango Story”, în regia lui Chris Simion.

Cel ce va decide câştigătorii acestei ediţii a Maratonului  – adică juriul „suprem” – este chiar publicul, pe baza voturilor. Se vor organiza zilnic tombole cu premii pentru participanţii la vot.

Preţul unui bilet, valabil pentru o singură reprezentaţie, este de 5 lei. Biletele pot fi procurate  de la teatrele organizatoare. Un eveniment recomandat de LiterNet.ro


Incurca Lume

După A. de Herz

Cu: Ovidiu Ușvat, Ecaterina Țugulea, Alexandra Timofte, Cristi Dionise, Răzvan Timingeriu, Cezara Joița
Muzica: trupa Dilema – live.

Regia: Cătălin Bugean
Durata: 60 min
Teatrul Arca

Emil Strâmbuleanu, distins avocat … Parol! familist de
onoare ! Cu de seară dus în târg, în cărţi cade gând la gând cu bucurie, cu dragoste, cu temei, cu întâlnire la drum de seară cu o damă de verde pe care n-a putut pentru ca s-o trateze cu refuz și iaca cum ajunge distinsul acasa taman cum se mijește de ziuă afară, unde Didina, consoarta, damă bine, cu ambiț și nerv, numai ce-l așteaptă să îi iscodească lipsa ca i-a cauzat nesomn și neliniște.
Așadar, cu amoru rănit și sîmțând trădarea, cucoana Didina începe răfuiala cu mișelul. În odaie apare pe nesimțite și un așa-zis amic, amicu Bungrăzescu, pare-se cunoștință veche, ce consîmte la onoarea de familist a conului Strâmbuleanu; ba chiar sosește neanuțată
și consoarta amicului, o jună vaporoasă, chiar dama de verde de care s-a amorezat infamu. Vine negreșit și cumnatu, fratele Didinii, că o știe simțitoare și pentru care să nu cumva madama să își piază uzul rațiunii.

 

Mai multe informaţii despre lista completă a spectacolelor şi programarea acestora pe www.teatrul.ro

 

Prima ediţie a Maratonului Teatrului Independent, desfăşurată în 2010, la Sala Dalles din Bucureşti, s-a încheiat cu un succes neaşteptat: peste 1.500 de spectatori au vizionat cele 15 spectacole înscrise, în cele trei zile de Festival.

 

Sponsori şi parteneri: AFCN – Administraţia Fondului Cultural Naţional, ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti, UNITER, Grolsch, LiterNet, Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie, Radio Guerrilla, Digi 24, Zile şi Nopţi, B365.ro, Hotnews.ro, ArtAct Magazine, Port.ro, Observator Cultural, BeWhere, Înoraş.ro, PostModern, TeenPress, Tilllate.ro, 220.ro, Sub25.ro, Revista de Povestiri, Ziarul Ring.

 

Despre organizatori:

Asociația Culturală TEATRUL.RO a fost înființată în 2006, la inițiativa a trei tineri creatori din zona artelor spectacolului, cu scopul de a dezvolta proiecte teatrale. În prezent, Asociaţia TEATRUL.RO, producător al spectacolului de succes „Flori, filme, fete sau băieţi”, deschide în cadrul Maratonului un nou spaţiu de joc al Teatrului APROPO.

Cookies