ȘTIRI

Incubator nou, donat Maternităţii Giuleşti din banii strânşi la semi-maratonul Bucureşti FOTO

La mai puțin de o lună de la Semi-maratonul București, Salvaţi Copiii România a donat Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” (Maternitatea Giulești) din Capitală un incubator de transport performant, în valoare de 10.000 de euro. Acesta este destinat îngrijirii copiilor născuți prematur și a fost achiziționat din donațiile strânse de vedetele și alergătorii care au participat la competiție în echipa Salvați Copiii România, anunţă asociaţia.

Anual, la Maternitatea Giulești au loc aproape 3.600 de nașteri și sunt îngrijiți peste 400 de nou-născuți prematur, aceasta fiind una dintre cele șapte unități medicale de nivel III din Capitală. În 2014, Salvați Copiii a mai oferit secției de neonatologie un incubator de terapie intensivă, în valoare de 16.400 de euro.

„Donația făcută astăzi Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” ne aduce mai aproape de planul organizației: în 2016, Salvaţi Copiii România îşi propune dotarea a 25 de maternităţi și secţii de nou-născuţi din întreaga ţară. Prin dotările de până acum am reuşit să contribuim la salvarea a peste 18.000 de bebeluşi, iar cu donațiile din acest an sperăm să ajutăm alte câteva mii de copii în anii următori. Bebelușii vor primi o șansă la viață și, astfel, numărul deceselor în rândul prematurilor va scădea semnificativ.”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii.

„Pe lângă copiii născuți înainte de termen în spitalul nostru, primim și prin transfer prematuri și bebeluși cu stare generală gravă, care necesită internare în secția de terapie intensivă. Suntem recunoscători pentru incubatorul pe care l-am primit astăzi, acest aparat de ultimă generație ne va permite îngrijirea în condiții de siguranță a prematurilor și efectuarea de consulturi interdisciplinare (oftalmologie, neurologie, cardiologie, chirurgie infantilă) pentru aceștia. Mulțumim Organizației Salvați Copiii pentru donație și implicare!”, a completat dr. Ioana Roșca, Șef Secție Neonatologie, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” București.

Fondurile necesare achiziționării aparatului medical performant au fost strânse în urma Semi-maratonului București, ce a avut loc în data de 15 mai. Aproape 200 de voluntari au alergat în echipa Salvați Copiii, alături de vedetele Oana Tache, Cornel Ilie, Ioana Ginghină, Deepcentral (George Călin și Doru Todoruț), Ana Baniciu și Dorian Popa. Aceștia au adunat 335 de donații, în valoare de aproximativ 10.000 de euro (44.169 lei). Salvați Copiii a beneficiat și de sprijinul companiilor Reckitt Benckiser și Mara Logistics, care s-au alăturat cauzei și au ales să ajute copiii născuți prematur prin donații generoase. Având în vedere că prima participare la o astfel de competiție a fost de succes, Salvați Copiii va participa și la Maratonul București din 9 octombrie, una dintre cele mai importante competiții de profil din țară.

Programul de reducere a mortalității infantile derulat de Salvați Copiii poate fi sprijinit printr-o donație lunară în valoare de 2 euro, trimițând un SMS cu textul „SALVEZ” la 8844.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button