Incubator 107 se mută cu iurta în Vama Veche, ca să revitalizeze staţiunea

de:
26 iun. 2013
0 Afișari
Incubator 107 se mută cu iurta în Vama Veche, ca să revitalizeze staţiunea

Vama Veche a ajuns un loc murdar, aglomerat, zgomotos și nesigur, cred cei de la Incubator: „Cândva era un loc liniștit, ocrotit, în care oameni ai culturii schimbau idei de-a lungul serilor interminabile de discuții în jurul focului, improvizații muzicale și poezie. Era un loc atemporal și liber, așa ne-au povestit părinții noștri.”

Asa ca organizatia pornește spre statiune, unde va poposi cu iurta călătoare. Mesajul incubator 107:

” Între 11 iulie și 11 august încercăm să creăm sus pe dealul Pescăriei un colț de rai, izolat, în care trăim simplu, cu bucurie, prin ateliere creative, comunitate, liniște, educație, muzică și pasiune.

Iurta călătoare, cortul de 7m diametru construit chiar de noi, va găzdui săptămânal, de joi până vineri, ateliere pentru toate vârstele. Echipele incubator107 din toată țara vă invită la zmeie, baloane uriașe de săpun, gastronomie, tatuaje temporare cu Henna, jonglerie, telepatie, dans scoțian și coregrafii de grup, teoria iubirii, pictat pe tricouri, origami, upcycled jewerly, teatru labirint, improvizație, masaj, tarot, vindecare emoțională, gimnastică energetică, chiromanție, acrobație, cosițe de Cosânzeană, animație socio-educativă, reflexoterapie și olărit. O lume în care se întoarce magia, copilăria, uimirea, iscusința și pasiunea. În fiecare sâmbătă punem o cale câte o nocturnă cu teasere ale atelierelor invitate și câte un concert cu Toulouse Lautrec, Adrian Naidin, We Singing Colors și Petra Acker.

Din donațiile voastre vom asigura transportul iurtei, a muzicienilor și a echipelor de meșteri din București, Iași, Brașov, Timișoara și Oradea până în Vama Veche. Meșterii vor locui la grămadă în iurtă, iar muzicienii vor înnopta într-un hotel.

Ne poți susține fie pe platforma potsieu.ro, fie în cadrul SwimathonBucuresti.ro, organizat în 6 iule, în complexul Lia Manoliu. Pe platforma potsieu.ro, poti alege să susții transportul unei echipe de meșteri dintrun anumit oraș: București, Oradea, Timișoara, Iași sau Brașov. Dacă strângem împreună 2 400 de euro, aducem în Vamă o iurtă, 65 de meșteri, 5 trupe, 3 coordonatori, 5 voluntari și 1 fotograf. Și pe tine desigur! Asta pentru că în funcție de donație, vei primi cadouri care te vor aduce mai aproape de noi, invitații la ateliere și nocturne în Vama Veche, ateliere one-one-one în orașul în care ești tu, obiecte făurite
de meșterii noștri sau chiar un loc la noi în mașină și la 3 nopți petrecute cu noi în iurtă. Ce zici, vii?

Poți susține Iurta călătoare în cadrul Swimathon București, donând o sumă fixă sau o sumă pentru fiecare bazin parcurs de noi, chiar aici swimathonbucuresti.ro. Echipa noastră are 5 broaște țestoase: Ștefana Popa, inițiator incubator107, Alis Anagnostakis, trainer, coach, perpetuu explorator al realităților interioare, Oana Zaharia, solistă Poetrip, Andu Pruteanu, iubitor de libertate, natură și sănătate și Ioana Grigore, care crede în evoluție și sport și pur și simplu nu știe să renunțe. Ei duc în spate iurta călătoare care va transforma Vama Veche în ce era ea odată. Hai să facem Vama Nouă!

Despre incubator 107
incubator107 a pornit in mansarda unei case in aprilie 2011 si apartine Asociatiei Culturale Macaz. Este locul in care oricine poate invata pe oricine orice. Incurajam in oameni dorinta de a invata de la altii si de a invata pe altii. Asteptam propuneri de ateliere inedite, personale si cu suflet din orice domeniu al vietii de-dupa-birou. Mesterii nostri pot fi pasionați, initiati sau experti. Existam si in Iasi (din aprilie 2012), Cluj (din mai 2012), Timisoara (din iulie 2012) si Brasov.”

Cookies