Incredibil în Capitală: Școală cu toaleta în curte

de:
09 mai 2012
4 afișări
Incredibil în Capitală: Școală cu toaleta în curte

La şcoala 124 din Rahova, orele se ţin într-o clădire veche, fără etaj, construită în 1953. Primul lucru care atrage atenţia, în curtea şcolii, este clădirea unde se află toaleta copiilor. Există cazuri de părinţi nemulţumiţi, care s-au plâns de acest fapt şi nu au dorit să îşi înscrie micuţii aici.

Directoarea adjunctă a şcolii, Elena Boboc, este de acord că este neplăcut pentru copii să iasă afară când vremea e rea, dar nu plouă în fiecare zi, şi există avantaje în localizarea toaletei în curte. „La Şcoala 124 nu a existat nici o epidemie de hepatită sau alte boli în 20 de ani”, a explicat ea. Si părinţii intră să vadă condiţiile, şi pot vedea oricând că grupul sanitar este renovat recent, curat şi are şi încălzire iarna.

În plus, clădirea nu miroase, a adăugat Milica Strâmbea, administrator al Şcolii 124. Copiii ies oricum în curte să se joace, chiar şi iarna. Mai mult, ea şi-a înscris aici fiicele, cea mică a fost colegă de bancă cu fiica directoarei.

Echipa de fotbal mixt a şcolii a câştigat ieri locul I la Bucharest Trophy, şi au primit echipamente şi mingi cu autografe de la Michel Platini şi Mircea Sandu. Terenul unde se antrenează acum nu este asfaltat, dar i-a învăţat pe copii să aibă o stabilitate mai bună, a declarat antrenorul lor şi directorul şcolii, Iulian Negoiţă.

Sursa: adevarul.ro

Cookies