BREAKING | Incredibil! Ieri a picat Facebook, azi a picat Guvernul! Oare ce mai urmează?

05 oct. 2021
481 afișări
BREAKING | Incredibil! Ieri a picat Facebook, azi a picat Guvernul! Oare ce mai urmează?
Incredibil! Ieri a picat Facebook, azi a picat Guvernul! Oare ce mai urmează?

UPDATE: E clar și oficial: a picat Guvernul! Moțiunea de cenzură a trecut cu 281 de voturi pentru, așa cum arăta inițial și numărătoarea paralelă a PSD și USR,. De orice parte a lui Florin Cîțu s-ar afla opiniile politice, faptul că a picat Guvernul nu pică bine. N-are cum să pice bine nici politic, nici administrativ, nici pandemic. N-are cum pentru că habar n-avem ce urmează, iar asta însemnă că poate urma orice.

În actualitatea și în viețile noastre, toate au picat în ultimele 24 de ore. Acum a picat Guvernul, dimineață a picat (iar) curentul prin București și Ilfov, azi-noapte au picat Facebook, Whatsapp și Instagram. Fiecare astfel de veste pică ciudat sau mai degrabă prost. Dar, acum, vorbim despre Guvern.

Așadar, a picat Guvernul. Cum a/am ajuns în această situație?

Practic, nimeni n-ar putea spune cu foarte mare precizie, n-ar putea pune degetul exact pe momentul T0 care a declanșat succesiunea de evenimente politice zvârcolite care s-a terminat cu o moțiune de cenzură care a picat Guvernul. Așa, în linii mari, totul a pornit de la supărarea in crescendo a USR pe Florin Cîțu, supărare exprimată pe vremea când era încă USR PLUS și era la guvernare.

a picat Guvernul
PSD a adus în Parlament o machetă cu Superman picat în cap. Sursa foto: captură Digi24

USR a fost la guvernare până n-a mai fost, pe motiv de „Anghel Saligny”, programul de 10 miliarde de euro pentru primării. USR a zis că premierul Cîțu face mișmașuri politice preferențiale (cu bani), premierul a negat, USR s-a enervat și mai tare și-ntr-o zi (efectiv) a plecat de la Guvernare.

Cu moțiunea de cenzură a fost altă tevatură: că cine o depune, cine o semnează, a cui e – a USR, a PSD sau e „Moțiunea de AUR”? În final, a câștigat la negocieri politice, proceduri și, astăzi, la vot, moțiunea PSD.

Incredibil! Ieri a picat Facebook, azi a picat Guvernul! Oare ce mai urmează?
Un moment din Parlament, imediat după votul asupra moțiunii de cenzură. Sursa foto: captură Digi24

Ce-a mai zis premierul Cîțu în ziua în care a trecut moțiunea

După cum s-a așezat calendarul, azi e ziua în care moțiunea PSD a ajuns în dezbaterea Parlamentului și la votul parlamentarilor. Cum e obiceiul, premierul a avut un discurs în fața unui Parlament care, matematic, îi vrea capul de mai multă vreme. A zis că azi a murit moralitatea (grea vorbă) și a mai zis și altele în discursul său, din care spicuim:

“Am arătat foarte clar, cu mine premier, guvernarea nu e un joc de copii răsfățați. Sunt dezamăgit, USR joacă alba-neagra cu guvernarea. (…)  Am fost prea indulgent, trebuia să-i fi demis mai repede (pe miniștri USR, n.red.).Am tolerat o echipă de incompetenți la guvernare. (…) Dacă acest guvern va pica azi, vom face altul, în jurul valorilor liberalilor.”, a spus Florin Cîțu în fața parlamentarilor.

Acum, că a picat Guvernul, premierul spune (iar) că „toate scenariile sunt pe masă.”

Cookies