Încrederea bucureștenilor în Nicușor Dan a scăzut drastic. Ce spune un ultim sondaj despre Primarul Capitalei

26 iul. 2021
728 Afișari
Încrederea bucureștenilor în Nicușor Dan a scăzut drastic. Ce spune un ultim sondaj despre Primarul Capitalei
Încrederea bucureștenilor în Nicușor Dan a scăzut

Încrederea bucureștenilor în Nicușor Dan a scăzut drastic conform unui sondaj efectuat de CURS luna aceasta.

Încrederea bucureștenilor în Nicușor Dan a scăzut. Sunt probleme mari pentru Primarul Capitalei. Conform unui sondaj CURS, 56% dintre bucureșteni consideră că activitatea acestuia la Primăria Municipiului București este una ”proastă”, iar 9% consideră că este una ”foarte proastă”.

Conform inițiatorilor sondajului de opinie, cetățenii au mai fost întrebați și despre viitorul Bucureștiului, iar 66% consideră că se merge într-o direcție greșită, în timp ce 25% consideră că se merge într-o direcție bună.

Vă recomandăm și: Nicușor Dan, amenințat cu o plângere penală chiar de USR PLUS

De asemenea, cetățenii sunt foarte nemulțumiți de modul în care s-au desfășurat deratizarea și dezinsecția în Capitală. 45% consideră că s-a făcut ”prost”, iar 39% consideră că s-a făcut ”foarte prost”.

Încrederea bucureștenilor în Nicușor Dan a scăzut. Care este cea mai mare problemă a Capitalei

Cetățenii au fost întrebați care este cea mai mare problemă a Capitalei, iar 21% au spus că aceasta este traficul, 12% au spus că este vorba despre poluare, iar 11% consideră că este vorba despre colectarea deșeurilor.

CURS precizează că universul de eșantionare pentru acest sondaj a fost compus din populaţia adultă rezidentă din Municipiul București, în vârstă 18 ani şi peste.

Au fost chestionați 1067 rde espondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion fiind +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

Metoda de culegere a datelor a fost metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Perioada de realizare a sondajului a fost de cinci zile, între 19 și 23 iulie 2021.

Recent, Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că bucureștenii nu vor rămâne fără apă caldă și gaze. Primarul Capitalei a spus acest lucru în contextul în care situația apei calde și a căldurii din București pare să atârne de un fir de ață. Scandalul dintre ELCEN și Termoenergetica pare departe de a se încheia, mai ales că ambele companii au situații financiare extrem de precare, având datorii de sute de milioane de lei.

Cookies