LA MINE-N CARTIER

Inconștienții care modifică apartamentele fără autorizație: Blocurile se șubrezesc și pot cădea

De la inceputul anului si pana acum, doar in Bucuresti 100 de persoane au fost amendate pentru că au dărâmat pereti fara sa anunte primaria, informează știrileprotv.ro.

In sectorul 4 din Bucuresti, reprezentantii politiei locale au iesit sa verifice reclamatiile care vizeaza modificari in apartamente fara autorizatie. 
La etajul 2 al unui bloc, o familie a pus la pamant fara sa clipeasca trei pereti, dintre care unul despartitor, cu armatura. Totul pentru a castiga spatiu.
Oamenii sustin ca nu au stiut ca le trebuie acordul primariei, insa asta nu ii disculpa. Pentru ca aceste modificari au primit o amenda de 3000 de lei si sunt obligati sa aduca locuinta la starea initiala.

Probleme cu adevarat grave sunt in spatiile comerciale de la parterul blocurilor, unde oamenii si-au reconfigurat spațiul dupa bunul plac. De pilda, s-a spart pur si simplu peretele exterior al blocului pentru a se construi usi.

„Obligatoriu este ca atunci cand se fac aceste modificari sa fie cu indeplinirea conditiilor legale, adica cu expertiza tehnica si cu obtinerea autorizatiei de demolare”, declara Adrian Ionescu, dir. gen. Politia locala sect. 4.

Chiar daca nu vorbim despre pereti de rezistenta. specialistii spun ca, privind in ansamblu in majoritatea apartamentelor in care se fac modificari, structura devine instabila si blocul se subrezeste.

În cazul unui cutremur, riscul de prabusire creste cu cat e mai slabita baza imobilului. Iar prin disparitia peretilor pe verticala se schimba modul in care va trepida blocul, pentru ca i se muta centrul de greutate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button